Thailandezii care fac glume de 1 aprilie despre coronavirus, riscă până la 5 ani de închisoare

Guvernul thailandez a adoptat măsuri extreme odată cu decretarea stării de urgenţă!

În Thailanda, începând de marți, a fost decretată starea de urgenţă şi aceasta va rămâne în vigoare cel puţin până la finalul acestei luni. Una dintre măsurile luate în cadrul decretului presupune pedepsirea celor care fac glume pe tema noului coronavirus.

Potrivit avertismentului oficial, emis de guvernul thailandez, cei care fac glume de 1 aprilie pe acest subiect riscă o pedeapsă de până la cinci ani de închisoare. Chiar dacă pare puțin ciudată, măsura adoptată vizează răspândirea ştirilor false sau a zvonurilor despre pandemia de coronavirus.

Departamentului de Relaţii Publice al Guvernului Thailandei a publicat un infografic în care se specifică clar că „este împotriva legii ca oamenii să pretindă în mod fals că au Covid-19 cu ocazia Zilei Păcălelilor, sărbătorită pe 1 Aprilie".

De asemenea, în aceeaşi postare este precizat faptul că „persoane din întreaga lume suferă din cauza pandemiei de coronavirus şi acesta este un motiv suficient de puternic pentru ca oamenii să fie mai prudenţi şi să nu se folosească de acest lucru pentru a face farse sau glume".

Cei care nu respectă noile reguli vor fi urmăriți penal, conform legilor infracţionalităţii online şi pot primi amenzi de până la 3.055 de dolari sau o pedeapsă de până la cinci ani de închisoare.

Până în acest moment, pe teritoriul Thailandei, au fost confirmate 1.651 de persoane cu noul coronavirus, iar bilanţul deceselor a ajuns la 10.

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.