Țara în care cuvântul „coronavirus” a fost interzis și cei care poartă mască pot fi arestați

Pandemia de coronavirus le-a făcut pe unele țări să ia măsuri drastice!

În încercarea de a bloca toate informațiile despre pandemia de coronavirus, guvernul din Turkmenistan a interzis folosirea cuvântului „coronavirus”. Presa de stat nu mai are voie să folosească termenul și nici să ofere informații despre acest subiect, informează una din puținele publicații independente, Turkmenistan Chronicle.

Mai mult, toate broşurile de sănătate din şcoli sau de la locuri de muncă au fost modificate. Din conținutul lor au fost eliminate toate datele care vorbesc despre pericolul pe care îl reprezintă epidemia globală de coronavirus.

De asemenea, regimul dictatorial a impus măsuri și mai drastice. Oamenii din Turkmenistan care poartă măşti şi vorbesc despre coronavirus în locurile publice riscă să fie arestaţi de poliţia îmbrăcată în haine civile.

Deși este un stat vecin cu Iranul – una dintre cele mai afectate țări – Turkmenistanul nu a raportat, până acum, niciun caz de infectare cu COVID-19. Totuși, preşedintele a ordonat pe 13 martie ca toate spaţiile publice să fie dezinfectate cu o plantă tradiţională numita harmala, ca măsură de prevenţie.

Turkmenistan e una din cele mai închise ţări din lume, iar massmedia este în mare parte controlată de stat. Internetul este cenzurat, iar cetățenii obțin foarte greu accesul, de obicei doar în cafenele, în schimbul actelor de identitate.

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.