Auchan şi Leroy Merlin construiesc un centru de spitalizare pentru cei diagnosticați cu noul coronavirus

O clădire care aparține companiei Leroy Merlin va fi transformată într-un centru de spitalizare a bolnavilor infectați cu COVID-19

În contextul epidemiei de coronavirus din România, retailerii Auchan şi Leroy Merlin au început amenajarea unui centru de spitalizare pentru persoane infectate cu COVID-19. Proiectul este realizat cu sprijinul Ministerului Sănătății și al Departamentului pentru Situații de Urgență și va fi folosit în cazul persoaneor noncrtice.

Astfel, o clădire care aparține companiei Leroy Merlin, situată în zona Mogoșoaia, va fi transformată într-un centru de primire, triere, cazare și tratare preliminară a bolnavilor infectați cu COVID-19. Cazurile mai grave vor fi transferate către alte unități spitalicești, se arată într-un comunciat al celor două companii.

Spațiul se întinde pe o suprafață de 7.500 de metri pătrați, este echipat cu toate utilitățile de bază și va fi amenajat într-o unitate pre-spitalicească. După finalizarea lucrărilor, clădirea va fi predată autorităților medicale decise de Guvernul României, pentru a fi operată de către cadre medicale profesioniste.

„Aşa am considerat noi că trebuie să ne implicăm, asta ni s-a părut cel mai potrivit să facem: un spital de campanie, chiar dacă e mult spus. Aici vrem să primim persoane infectate cu coronavirus, ceea ce ar mai diminua, pe cât posibil, presiunea la care pot fi supuse spitalele”, a declarat Ionuţ Ardeleanu, director general Auchan Retail România și inițiatorul proiectului, care a mai spus că în măsura în care va fi nevoie vor extinde inițiativa şi în alte oraşe.

De asemenea, el a invitat şi alţi oameni de afaceri și directori de companii să se alăture proiectului. Printre cei care s-au implicat deja se numără și companiile Ceetrus, Oney şi Decathlon, iar  o serie de lucrări pregătitoare au fost realizate de Sinclea, Dass, Damart, Avicompact. Compania Romcarton a anunţat, de asemenea, că intenţionează să doteze spaţiul cu paturi.

Companiile care doresc să se implice sunt rugate să sune la numărul de telefon  0374 45 46 41, de luni până vineri între orele 9-18, sau să trimită un email la adresa: sustin@auchan.ro.

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.