Un tigru de la o grădină zoologică din New York, testat pozitiv cu noul coronavirus

Acesta este primul caz de infectare a unui tigru cu COVID-19.

O femelă de tigru malaezian de la Grădina Zoologică din Bronx, unul dintre cartierele orașului New York, a fost testată pozitiv cu coronavirus. Anunțul a fost făcut de reprezentanţii grădinii zoologice care au declarat că testul a fost confirmat de Laboratorul Naţional pentru Servicii Veterinare din Iowa.

Nadia, în vârstă de patru ani, se numără printre mai mulţi lei şi tigri de la Bronx Zoo, care au dezvoltat tuse uscată, se arată într-un comunicat emis de societatea care administrează grădina. Pe lângă aceasta, sora ei Azul, precum şi doi tigri şi trei lei africani, au dezvoltat aceleași simptome, dar se estimează că se vor însănătoși în câteva zile.

Deși la început animalelor le-a scăzut apetitul, acum ele se află sub îngrijire veterinară, sunt vioaie şi interacţionează cu cei care le îngrijesc. Se pare că felinele s-au infectat de la un îngrijitor asimptomatic, însă angajatul nu a fost încă identificat.  

Potrivit Departamentului de Agricultură al Statelor Unite (USDA), acesta este primul caz de infectare a unui tigru cu COVID-19. Așadar, până în acest moment, nu se știe cum evoluează virusul la animale precum tigrii şi leii pentru că fiecare specie poate reacţiona diferit.

„Este prima dată când aflăm că o persoană a infectat animalul şi că animalul s-a îmbolnăvit", a declarat Paul Calle, veterinar-şef la Bronx Zoo, pentru Reuters.

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.