Șase lucruri incredibile pe care nu le știai despre serialul „La Casa de Papel”

Iată șase lucruri mai puțin știute despre serialul „La Casa de Papel”.

„La Casa de Papel” este unul dintre cele mai populare seriale de pe Netflix, iar pe 3 aprilie 2020, a apărut și cel de-al patrulea sezon al celebrei producții spaniole. Costumele, intriga, acțiunea, muzica și personajele i-au cucerit pe telespectatori, însă în spatele întregii povești, sunt ore întregi de muncă, despre care puteți să aflați mai multe în documentarul „La Casa de Papel Money Heist: The Phenomenon”, disponibil pe Netflix. Însă până când veți urmări documentarul, vă dezvăluim câteva secrete despre serialul care a făcut înconjurul lumii.

Serialul „La Casa de Papel”, la un pas de a fi anulat

Serialul „La Casa de Papel” a debutat pe canalul spaniol Antena 3, în mai 2017, iar la început a înregistrat o audiență de peste 4 milioane de telespectatori. Însă pe parcurs, numărul de telespectatori a scăzut considerabil, iar actorii nu se așteptau la un al doilea sezon. Însă din momentul în care serialul a fost preluat de Netflix, acesta a devenit popular în întreaga lume, fiind un adevărat simbol pentru industria cinematografică spaniolă.

Titlul „La Casa de Papel” nu a fost prima opțiune

Se pare că producătorii ar fi avut în minte un alt titlu pentru celebrul serial „La Casa de Papel”. Aceștia ar fi vrut să denumească inițial serialul „Desahuciados”, care în spaniolă înseamnă „fără speranță”, „iremediabil”.

Cine a ales numele „Tokyo”

Jesus Colmenar, producătorul serialului, a povestit că într-o zi,  Alex Pina, creatorul poveștii „La Casa de Papel”, a venit pe platourile de filmare cu un tricou pe care scria „Tokyo”. De aici, le-a venit ideea de a boteza un personaj cu numele de Tokyo. Ulterior, rolul i-a revenit Ursulei Corbero.

De unde a pornit obsesia pentru piesa „Bella Ciao”

Piesa „Bella Ciao”, care este inclusă pe coloana sonoră a serialului, este una din melodiile favorite ale lui Alex Pina, creatorul serialului. Într-un interviu, Pina a dezvăluit că acest cântec îi aduce aminte de copilăria sa.

Profesorul ar fi trebuit să aibă și el un nume de oraș

Actorul Alvaro Morte, care îl interpretează pe Profesor, a dezvăluit că producătorii și-ar fi dorit să îi dea și lui un nume de oraș, la fel ca în cazul celorlalte personaje. „Se gândiseră la un concept perfect pentru el, dar au fost nevoiți să renunțe la anumite concepte religioase. Voiau ca profesorul să fie Vatican. Este un oraș mic. Dar la fel ca Profesorul, Vaticanul este mereu protejat, dar în același timp are o mare putere asupra lumii”.

Care au fost cele mai complicate scene

Echipa din spatele serialului „La Casa de Papel” a dezvăluit în cadrul unui documentar că una dintre cele mai dificile scene de filmat a fost cea în care Nairobi se afla sub apă, în interiorul seifului cu lingouri de aur. Pentru a obține acele cadre, echipa a construit tot setul de la zero, într-un depozit din Marea Britanie. Însă au existat probleme încă de la început, deoarece lingourile de aur erau făcute din spumă, și pluteau, așa că au fost nevoiți să găsească o soluție pentru a le ține pe loc.  Apoi, din cauza presiunii, lingourile au început să se spargă, așa că cei de la producție au muncit destul de mult până când scena a ieșit perfect.

De asemenea, o altă scenă complicată a fost cea în care au aruncat zeci de bancnote, în aer, cu ajutorul unui zepelin. Regizorul a dezvăluit că totul a fost un coșmar, deoarece vremea le-a dat mari bătăi de cap.

 

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.