Gene Deitch, unul dintre creatorii animației „Tom şi Jerry“, a murit la vârsta de 95 de ani

Gene Deitch a murit „pe neaşteptate” la vârsta de 95.

Regizorul celebrei animaţii „Tom şi Jerry”, Gene Deitch, a murit „pe neaşteptate” la vârsta de 95 de ani. Ilustratorul câștigător al Premiului Oscar a fost găsit în apartamentul său din Praga, unde a și fost văzut ultima dată.

Anunțul a fost făcut de editorul său ceh, Petr Himmel, care a declarat pentru Associated Press că regizorul a murit „pe neaşteptate”. Se pare că acesta nu era bolnav, iar apropiații au ținut să precizeze că decesul său nu are legătură cu noul coronavirus. Totuși, în ultimele zile, el acuzase unele probleme digestive, potrivit Cartoon Brew.

Gene, al cărui nume complet este Eugene Merrill Deitch, a regizat 13 episoade din desenele animate pentru copii „Tom şi Jerry”, dar câteva din serialul „Popeye”. El a creat şi seria „Tom Terrific”, iar filmul „Sidney's Family Tree”, pe care l-a coprodus a fost nominalizat la Premiile Oscar în 1958. 

O mulțime de fani şi actori au postat mesaje de condoleanţe în mediul online şi au mărturisit cât de mult a însemnat munca acestuia pentru ei. Mai mult, cineva a creat chiar și un clip video care s-a viralizat.

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.