Să știi că nu ești singurul care o visează pe fosta în perioada asta

Pentru mulți, să dai nas în nas cu fosta e un coșmar.

Știi cât de dubios e când dai din greșeală de un fost/o fostă. Unii se feresc de ei ca de ciumă, în timp ce alții își impun să nu se mai gândească la trecut. Dar se pare că de când cu carantina, oamenii s-au tot trezit cu „vizite” de la foști. În vis, mai exact. 

În Marea Britanie, căutările pe Google pentru „De ce îmi visez ex-ul” au crescut cu 2 450% de când țara a intrat în carantină luna trecută, comparat cu aceeași perioadă de anul trecut, conform agenției de digital marketing AGY47.

Dacă crezi în descifrarea viselor, asta ar putea însemna mai multe lucruri, de la o luptă interioară cu relațiile nefericite din trecut până la faptul că tânjești după ceva ce ai pierdut.

 

Între timp, căutările pentru visele în care cazi au crescut cu 600%, iar pentru cele în care-ți pierzi dinții cu 400%, conform AGY47.

„Oamenii tind să dea o importanță mai mare viselor și să viseze mai mult în perioade de tranziție sau de criză”, a declarat psihoterapeutul Matthew Bowed pentru Dazed.

Vremurile astea au dus la o groază de vise despre coronavirus care variază de la oribil la bizar sau cel puțin comic.

Blogul I Dream of Covid e gândit să înregistreze visele despre coronavirus, în timp ce contul de Twitter @quarandreams se comportă ca un jurnal public al viselor în care oamenii și le pot scrie pe cele mai ciudate.

 

Conform psihoterapeutei Martha Crawford, care a documentat visele oamenilor de când Donald Trump a devenit președinte, ele pot avea legătură cu „un amestec intens de anxietăți existențiale și primare din prezent”. 

 

„Încercăm să ne ținem pe linia de plutire în timpul zilei, cât și noaptea, iar visele sunt felul în care ne eliberăm de mecanismul ăsta de înăbușire și începem procesul prin care dăm sens lucrurilor care ni se întâmplă”, a declarat pentru UNILAD.

Numărul mare de vise despre coronavirus s-ar putea să aibă legătură și cu schimbările colective în programul de dormit, care vin la pachet cu orele de muncă de acasă.

 

Cu toate astea, poți găsi alinare în faptul că știi măcar că nu ești singur/ă.

„E ceva reconfortant în informațiile noastre care ne arată că trecem cu toții prin emoții și experiențe similare în perioada asta epuizantă”, a zis Bethanie Dennis, senior content și digital PR manager la AGY47.

Articolul a apărut inițial pe VICE ASIA.

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.