Darko Peric din serialul „La Casa de Papel” cântă piesa „Bella Ciao”, așa cum nu ai mai auzit-o până acum

Uite cum sună „Bella Ciao”, în versiunea lui Darko Peric!

Înainte să devină un imnul serialului „La Casa de Papel”, celebra piesă „Bella Ciao” a fost de fapt imnul mișcării de rezistență anti-fasciste, în perioada 1943 și 1945.

Istoria acestui cântec cu autor anonim are o strânsă legătură cu mișcarea de rezistență anti-fascistă, a partizanilor italieni, din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Se pare că, linia melodică a acestuia se inspiră dintr-un cântec popular italian care aparținea țăranilor care lucrau pe plantațiile de orez de pe marginea râului Po.

Se pare că melodia l-a inspirat și pe Darko Peric, actorul care îl interpretează pe Helsinki în serialul „La Casa de Papel”. Acesta a decis să înregistreze o versiune proprie a celebrului cântec italian, iar varianta sa te va surprinde cu siguranță.

A fost pentru prima dată când am înregistrat o piesă, la un nivel profesionist. Înainte am mai cântat în trupe de punk, dar nu am avut niciodată parte de o experiență profesionistă, în producție”, a povestit Darko Peric, pentru Los40.

Am vrut să facem o versiune mai... riscantă”, a declarat Jesus Diaz, cel care se ocupă de proiectul Music In Silence.  „Știam că sunt deja mii de versiuni, dar de data aceasta, am vrut să aducem piesa pe terenul nostru, să îi oferim un aer cinematografic și tribal, și am adăugat câteva elemente din cultura scandinavă, dar și elemente electronice. Este o piesă care te poartă cu gândul în multe locuri, o călătorie cu multe improvizații muzicale”, a adăugat Diaz.

Acesta este și motivul pentru care Darko Peric a acceptat această provocare muzicală. Faptul că noua versiune a piesei „Bella Ciao” sună atât de diferit, l-a atras pe actor.

„Pentru mine a fost o surpriză când am ascultat piesa pentru prima dată. Este obscură, are anumite elemente electronice, dar și sunet de tobe. Are acea esență tribală”, a spus Darko Peric.

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.