Cum e să ți se dea papucii în pandemie

Nu-i tocmai ușor să ai inima zdrobită și să nu-ți poți îmbrățișa prietenii.

Unei prietene i s-au dat papucii în urmă cu câteva săptămâni. Iubita ei s-a gândit ceva mai mult la relația lor în timpul carantinei și a decis că vrea să fie singură. Amica mea m-a sunat în lacrimi, voia să iasă în club și să flirteze cu cineva ca să-și uite fosta. Dar asta-i noua normalitate, așa că a fost nevoită să rămână în cameră și să se uite la pereți fără ca nimeni să o poată îmbrățișa.

Din China până în Marea Britanie, jurnaliști și avocați au observat niște creșteri la capitolul divorțuri din cauza carantinei. Cu cât oamenii stau mai mult timp singuri cu gândurile lor sau împart un spațiu cu partenerul 24/7, apar tensiuni care sunt amplificate de stres și anxietate. Dar ce poți face când ai inima țăndări și nu poți să ieși în club să te îmbeți ca porcul? Am întrebat cinci persoane cu inimile zdrobite în timpul carantinei cum a fost pentru ele.

MUUS, 19

Asta-i prima despărțire din viața mea și e absolut oribil. Fostul și cu mine eram împreună de trei ani. Când a decis să pună capăt, criza de corona abia începuse și încă mai puteam să merg la cursuri sau să-mi văd prietenii. Asta a ajutat. Dar restricțiile au avut un impact puternic. Tot ce voiam era să merg la un prieten pentru niște vin, să mâncăm înghețată și să plâng. În schimb, m-am închis în camera mea, singur, pentru săptămâni bune. Mi-e greu să-mi accept situația, mai ales pentru că ăsta-i locul în care ne-am petrecut cel mai mult timpul împreună. Totul îmi amintește de el.

După despărțire, am vorbit puțin la telefon. Mi-a zis că și el trecea printr-o perioadă grea din cauza faptului că despărțirea s-a nimerit în perioada asta. M-a făcut să mă simt mai bine. Din fericire, n-a putut să cunoască alte tipe. Dar asta înseamnă că și eu am aceeși problemă. Uneori mă ia tristețea când sunt afară. Mi-ar fi plăcut să fi fost în carantină cu el, în pat toată ziua, să ne uităm la filme. Acum vreau să trec peste, dar timpul pare să se fi oprit în loc. Mi-e teamă că voi putea să gestionez problema abia când lumea își va reveni la normal.

 

MATTY, 27

Am mers la tata la finalul lui martie, chiar dacă prietena mea era împotrivă. Ea lucrează la spital și îi era teamă că o voi infecta sau că voi da virusul persoanelor vulnerabile. Trebuia să petrecem weekendul împreună după vizita mea, dar mi-a zis că ar trebui să aștept cinci zile până să ne vedem, ca să mă asigur că n-am simptome.

După câteva zile, m-a sunat și mi-a zis că nu mai poate, nu era momentul bun pentru relația noastră și că era foarte stresată de COVID-19. Am fost distrus, nu puteam să nu mă gândesc că poate dacă nu-l vizitam pe tata, am fi fost încă împreună.

N-am vrut să fiu singur, așa că mi-am chemat niște prieteni la mine ca să stăm împreună în carantină. M-a ajutat mult. Dacă lucrurile erau normale, m-aș fi gândit mult la ce face în momentul ăsta și aș fi verificat constant contul ei de Instagram. Acum sunt cu prietenii mei, cântăm la chitară, citim, ne dăm cu placa. Totuși, a fost oribil să nu pot ieși afară, să nu merg la sală sau într-un bar. N-am mai auzit de ea de atunci. Sunt curios ce mai fac ea și familia ei.

HENRIETTE, 21

Când a apărut distanțarea socială, m-am simțit norocoasă că aveam iubit. Cel puțin nu eram singură. Apoi s-a despărțit de mine. Am mers la o prietenă, a încercat să mă ajute și am băut o groază de vin. Mama mi-a zis că sigur fostul era stresat pentru că industria în care lucra a fost lovită nasol de criză. Dar cred că relația noastră s-ar fi încheiat oricum; avea îndoieli de ceva timp. Nu coronavirus a cauzat despărțirea, dar cred că a grăbit-o, pentru că așa a avut mai mult timp să se gândească la situație.

La început am fost furioasă. Nu putea să-mi dea papucii după? Dar am realizat repede că ne-am fi mințit reciproc. Mi-am petrecut primul weekend de după despărțire în hamac, unde mi-am plâns sufletul și am citit poezii. Pe deoparte, e nasol să ți se dea papucii într-o perioadă ca asta, pentru că mă simt foarte singură. Dar pe de altă parte, acum am tot timpul din lume să-mi văd de durerea mea. Nu mai pot să-mi distrag atenția cu alte lucruri și sunt obligată să-mi confrut emoțiile.

 

BJARNE, 22

Iubita mea a pus capăt relației recent. Locuiesc în nordul Belgiei, ea în sud. Chiar și-nainte de despărțire, nu ne mai văzusem de vreo două luni din cauza carantinei. A fost destul de greu. Într-o zi, pe nepusă masă, vorbeam cu ea pe FaceTime și mi-a trântit că vrea să încheie relația. A fost un șoc total. Mi-a spus că virusul n-avea nicio legătură, dar am îndoielile mele.

Eram super îndrăgostite de un an și jumătate, iar ultima dată când ne-am văzut, lucrurile mergeau perfect. Mă gândesc că sentimentele ei s-au răcit din cauza distanței, iar ea a realizat că e mai bine să pună punct acum. Perioada asta era deja oribilă. După ce că trebuie să stau mai tot timpul în casă, acum am și inima zdrobită. Doare ca naiba că nu am putut să-mi iau la revedere de la ea cum trebuie.

Articolul a apărut inițial pe VICE NL.

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.