10 locuri incredibile din România pe care trebuie să le vizitezi

Iată zece locuri incredibile din România, pe care merită să le vizitezi!

Dacă anul acesta vacanțele în afară sunt mai dificil de organizat, asta nu înseamnă că nu te poți bucura de un city break relaxant, în România. În timp ce litoralul este plin de turiști, în țara noastră se află o mulțime de alte locuri care așteaptă să fie descoperite. O parte din ele sunt deja destinații cunoscute, în timp ce altele sunt locuri neștiute, care te vor impresiona cu siguranță.

Piscină "Pă Coastă"

Dacă visezi la o vacanță exotică în Bali, avem vești bune pentru tine. Te poți bucura de o experiență asemănătoare, chiar în România.

Piscina „Pă Coastă” este situată in Maramures, la 44 de km de Cimitirul Vesel de la Săpânța, in satul Mara. Piscina are un design care respectă tradițiile zonei, terasa piscinei fiind construită, exclusiv, din lemn. In plus, priveliștea de acolo este una incredibilă, deoarece poți admira aproape tot satul, o cascadă superbă, dar și pădurea din jurul piscinei.

De asemenea, lângă piscină se află și o terasă cu stuf, unde te poți relaxa, dar și pensiunea-restaurant Păstrăvăria Mara, unde poți savura un prânz delicios. Iar dacă ajungi în zonă, poți vizita și Cimitirul Vesel, Mănăstirea Bârsana și Mocănița.

Grădina Zmeilor

Kerekes Peter Pal(FOTO: Kerekes Peter Pal)

Tot în Ardeal poți vizita și Grădina Zmeilor, care este situată la doar 70 km de Cluj și este considerată a fi una dintre cele mai frumoase rezervații naturale din Transilvania.

Arealul „Grădina Zmeilor” cuprinde un ansamblu neregulat de stânci (Fata Cătanii, Zmeul și Zmeoaica, Moșu, Călugării, Căpitanul, Acul Cleopatrei, Soldații, Eva, Dorobanțul, Degețelul, Sfinxul), cu forme bizare (turnuri, ciuperci, ace, abrupturi stâncoase), dispuse la baza dealului „Dumbrava”.

Această zonă a devenit populară, odată cu poveștile născocite de localnici, pentru a face cunoscut acest ansamblu de stânci, de culori diverse, de la cenușiu închis până la diferite nuanțe de galben.

Biserica din Pustietate

(FOTO: Ovi D. Pop)

Biserica se află în nord-vestul țării, lângă Carei, la câteva sute de metri față de drumul european care duce spre Oradea. Din orice unghi l-ai privi, locul te impresionează, iar biserica așezată pe o limbă de pământ, în mijlocul pustietății, te lasă fără cuvinte.

Despre acest loc nu se știu foarte multe detalii, însă legenda spune că biserica își deschidea porțile doar o dată pe an, de Sfântă Mărie, a miezul nopții. Ușa bisericii s-ar fi deschis singură, fără chei sau intervenția cuiva şi tot singură s-ar fi închis.

(FOTO: Ovi D. Pop)

Ani la rândul, oamenii au venit să se roage aici, dar în anii ’80, fenomenul s-a stins brusc (probabil, din cauza presiunilor regimului comunist). Iar în prezent, o singură persoană s-ar mai ocupa de întreținerea bisericii.

Fotografiile aeriene cu biserica sunt realizate de artistul fotograf Ovi D. Pop și au fost premiate cu aur, la mai multe festivaluri internaționale de profil.

Stațiunea lacustră de la Berzasca

(FOTO: Complex Egreta)

Prima stațiune lacustră din România se află în județul Caraș-Severin și poartă numele de Satul lacustru Berzasca. 

Stațiunea cuprinde un complex cu 15 căsuțe suspendate în stil rustic, construite la 20-30 de metri de mal.  Căsuţele lacustre sunt dotate cu aer conditionat, televiziune prin cablu, bucatarie şi baie. Iar complexul este dotat cu piscine, restaurante, alei de promenadă, o pistă pentru biciclete, un punct de belvedere şi un port turistic. În plus, locul are o priveliște exotică și este perfect pentru un city break relaxant.

(FOTO: Business Magazin)

Cântul păsărilor, aerul curat, soarele și combinația dintre Munții Almajului de-o parte și apele Dunării de cealaltă, te poartă într-o atmosferă de calm şi relaxare.

Cetatea medievală Saschiz

(FOTO: EnjoyRomania)

Cetatea medievală Sachiz se află foarte aproape de Sighișoara și de Vicri. Aceasta a fost ridicată în jurul anilor 1308-1310, iar în prezent este considerată localitate turistică, după ce a reuşit să atragă atenţia multor amatori de noutate.

În acest loc pitoresc te bucuri să descoperi turnul cu ceas, reabilitat recent, copie a celui de la Sighişoara. În incinta fortificaţiei se află şi acum o fântană care a măsurat 65 de metri adâncime, despre care legendele spun că fundul fântânii comunică cu un tunel care duce până în mijlocul comunei.  

Soveja

(FOTO: Romania Montana)

Soveja este o comună situată în inima Carpaților de Curbură, în Munții Vrancei și se remarcă printr-un grad ridicat de împădurire (98,5%). În anii ’80, stațiunea Soveja era foarte populară printre sutele de sportivi care își făceau aici cantonamentele profitând de aerul curat.

Situată la 600 de metri altitudine, localitatea este recunoscută ca având cel mai ozonat aer din Europa prin pădurile de brazi şi pini ce o înconjoară.

Pădurea Hoia Baciu

 (FOTO: Editiadedimineata)

Pădurea Hoia Baciu este considerată una dintre cele mai înfricoșătoare din lume. Aceasta poate fi întâlnită la marginea orașului Cluj – Napoca și este întinsă pe circa 300 de hectare. Pădurea Hoia Baciu a fost inclusă de cotidianul spaniol El Mundo pe lista principalelor destinații pentru cei doritori de fenomene stranii, greu de explicat. 

Legenda spune că numele pădurii vine de la un cioban, care a dispărut fără urmă, împreună cu cele 200 de oi ale sale. Această pădure mai este numită de către vizitatori și localnicii din împrejurimi „Triunghiul Bermudelor din România”.

(FOTO: Daniel Mierlea)

Pădurea este făcută celebră de mențiuni ale unor forme care ar fi apărut în această pădurea, forme care seamănă cu OZN-uri sau cu anumite forme neregulate de lumină sau copaci care au formă nefirească. Pădurea s-a transformat dintr-o zonă verde de agrement într-un loc al misterului în urmă cu peste 60 de ani.

Morile de apă de la Rudăria

(FOTO: Lumea Satului)

Olandezii au morile de vânt, iar localnicii din Rudăria au morile de apă, care sunt incluse în patrimoniul UNESCO. Cele 22 de mori de apă de la Rudăria, aflate în judeţul Caraş-Severin sunt vizitate anual de mii de turişti români, dar şi străini, deoarece acestea se află destul de aproape de cascada Bigăr.

Aici, la fel ca în urmă cu sute de ani, localnicii folosesc morile de apă să facă făină de mălai, care are un gust unic. Şi asta datorită procedurii de măcinare, care este foarte lentă. Grăunţele de porumb sunt zdrobite de pietre care se rotesc cu o turaţie mică. Zilnic se macină 100 kilograme de făină.

Satul scufundat de la Geamăna

(FOTO: BoredPanda)

Cândva, la Geamăna, în munţii Apuseni era un sat. Acum, acesta e acoperit aproape în totalitate de deşeuri provenite de la cariera de cupru de la Roşia Poieni. Localnicii au fost obligaţi să se mute de la un an la altul tot mai sus de vatra satului, pentru a scăpa de invazia sterilului, care în timp le-a acoperit biserica, le-a înghiţit cimitirul.

Satul Geamăna se află de fapt la 100 de metri sub suprafața acestui lac de steril. Casele, cimitirul și pământurile oamenilor sunt acolo jos sub acele depuneri toxice. Turla bisericii este încă vizibilă fiindcă biserica a fost construită pe cel mai înalt deal din sat – aflat la 100 de metri mai sus față de vatra satului. 

Rozariul de la Mândruloc

(FOTO: Locuri din Romania)

În județul Arad există un loc nu foarte cunoscut de locuitorii țării noastre, dar căutat de toți iubitorii de trandafiri. Rozariul „Eutopia Gardens” una dintre cele mai frumoase locații pentru turiștii aflați în căutarea unui loc liniștit, colorat și înmiresmat. Acest parc a fost realizat între anii 2002 respectiv 2012 în județul Arad, în satul Mândruloc. Amenajarea se întinde pe o suprafață de circa 25,5 hectare, iar în ziua de astăzi cuprinde peste 3.000 de specii de trandafiri aduși din întreaga lume.

 

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.