INTERVIU | Ava Max – „Mi-au rămas în minte patiseriile din București!”

Citește acum pe Kiss FM interviul nostru exclusiv cu Ava Max, autoarea hitului „Sweet But Psycho”.

În urmă cu doi ani, Ava Max dădea lovitura cu hitul „Sweet but Psycho”, o piesă captivantă, cu un refren catchy, pe care nu puteai să ți-l scoți din minte prea ușor. Au urmat apoi alte piese super tari, cum ar fi „So Am I”, „Torn” sau „Salt”, dar și câteva colaborări de succes, cu Pablo Alborran și Alan Walker.

În doi ani, Ava Max a devenit a cincea artistă de origine albaneză care a cucerit industria muzicală la nivel internațional. La început, criticii au asemănat-o cu Lady Gaga, iar apoi cu Dua Lipa, însă Ava are un sound aparte, și un look inconfundabil!

Acum, la 26 de ani, Ava Max se pregătește să își lanseze primul album din carieră, „Heaven & Hell”, al cărui titlu îți atrage instant atenția.

Am ales acest titlu pentru albumul meu, pentru că aveam această sintagmă în mintea mea de câțiva ani și mi-am zis că poate asta este un semn. M-am gândit că poate așa trebuie să fie, poate că albumul meu chiar trebuie să se numească „Heaven and Hell”.

La urma urmei, cred că viața tuturor este ca „raiul și iadul”, cu toții avem parte de momente frumoase, dar și de experiențe neplăcute. Toate relațiile prin care trecem, toate experiențele din cariera noastră, toate aceste lucruri sunt ca un rollercoaster. Așa că eu consider că „Heaven & Hell” chiar este un titlu potrivit”.

Dacă ai urmărit vreodată videoclipurile lansate de Ava Max, cu siguranță ai remarcat că aceasta interpretează de fiecare dată diferite personaje. Am văzut-o în postura de supereroină, în cea de iubită geloasă, dar și în rolul unei luptătoare, oare ce mai urmează?

Torn” a fost o experiență incredibilă pentru mine. Am filmat acel videoclip în Milano. Joseph Kahn a fost regizorul, și pot spune că a fost minunat. El este o legendă, așa că faptul că am avut ocazia de a lucra cu el a fost un lucru super tare. Mereu am vrut să fiu o super-eroină și i-am spus asta lui Joseph Kahn. I-am zis „vreau să am super-puteri, crezi că putem să facem asta?”. Și el a acceptat și m-a transformat într-o adevărată super-eroină.

Mi-ar plăcea să reproduc o scenă din „Fifth Element” într-unul din videoclipurile mele. Mi-a plăcut acel look, părul portocaliu și contrastul cu albastru.”

„So Am I”, „My Way” și „Sweet But Psycho” sunt doar câteva dintre piesele în care Ava vorbește despre cum este să fii diferit, și cât de greu poate fi să te integrezi în societate, când există atât de multe prejudecăți. Iar Ava cunoaște foarte bine acest sentiment...

„Pot spune că toată viața m-am comportant nebunește. Cred că majoritatea oamenilor din viața mea m-au făcut să mă simt într-un anumit fel”.

„Spre exemplu, în școală, copiii mereu râdeau de mine pentru că provin dintr-o familie albaneză, și mă tachinau”.

„Așa că am decis să învăț acasă, nu îmi plăcea deloc să merg la școală. Nu puteam deloc să mă concentrez la cursuri, pentru că toți acei copii erau mult prea răutăcioși. Așa că mi-a fost greu să mă integrez.

Însă chiar dacă nu am mers la școală, nu mi-a lipsit niciodată acel sentiment de competitivitate. Părinții mei au fost întotdeauna extrem de concentrați asupra educației mele, așa că m-au motivat mereu. Nu au fost stricți cu mine, dar mereu m-au încurajat să fiu cea mai bună. Mi-au spus că dacă nu reușesc să fiu cea mai bună, să nu fac acel lucru. Asta este mentalitatea lor. Iar faptul că i-am văzut cum au reușit să se descurce în America, fără să aibă vreun ban în buzunar sau fără să știe limba engleză, mă face să mă simt și mai motivată, dar și mândră de ei. Așa am învățat că în viață poți să faci orice îți dorești, dacă muncești din greu.”

Acum, Ava privește cu optimism toate experiențele din viața ei și consideră că toate momentele din trecut au ajutat-o să devină ceea ce este astăzi – o persoană mult mai puternică, și mult mai încrezătoare.

„Mama m-a învățat mereu că lucrurile care te doboară, te fac de fapt mai puternic, și chiar dacă suferi, trebuie să mergi mai departe. Mereu este o luminiță la capătul tunelului!”.

Ava nu a uitat nici de cei care au făcut-o să sufere în trecut, iar de curând a lansat piesa „Who's Laughing Now”, un single cu un mesaj de încurajare pentru cei care au fost victimele bullyingului. 

Who’s Laughing Now” este o piesă cu mesaj și este adresată în special celor care nu au avut încredere în mine. ”M-ați pus la pământ, dar uite că eu mă întorc iar, și mai puternică” – pot spune că acesta este mesajul pe care îl transmit. Orice mi-ați face, eu nu o să renunț și o să trec peste toate obstacolele.

Această piesă vorbește despre acel moment în care reușești să îți găsești energia necesară pentru a trece peste un moment dificil. Dar în același timp, este vorba și despre acele momente în care te uiți în trecut, și îți aduci aminte de cei care au fost nepoliticoși cu tine, și vrei să le spui ”Uite cine râde acum!”.

Ava susține că mama ei a fost cel mai important model pentru ea, însă și Madonna are un loc special în inima sa. 

Îmi place că Madonna a evoluat odată cu lansarea fiecărui album și mi se pare că ea aduce un strop de viață, de energie și de culoare în tot ceea ce face. Madonna are acea energie care te atrage, iar asta încerc să transmit și eu în show-urile mele. Plus că ea spune mereu o poveste, prin toate clipurile pe care le lansează”.

Iar când vine vorba de stil... Ava este cu siguranță atrasă de outfiturile excentrice și preferă să iasă din tipare. 

„Mi-ar plăcea să port măcar o dată acel sutien conic al Madonnei, cred ca ar fi amuzant și cool în același timp".

„În trecut eu îmi făceam singură costumele, dar în turneu am mereu un stylist cu mine. Mă bucur că am șansa de a fi înconjurată de oameni extrem de creativi și talentați, care mă surprind mereu cu cele mai tari costume. Mie nu prea îmi place să merg la shopping, însă îmi cumpăr haine online. Dar nu îmi place deloc să stau să le probez în magazin”.

Înainte de pandemie, Ava Max a colaborat cu Pablo Alboran, unul dintre cei mai sensibili și romantici artiști latino. Piesa lor „Tabu” s-a bucurat de un mare succes în Spania, iar dacă nu ai apucat să o asculți, îți recomandăm să îi dai un play.

„Pablo Alboran este o persoană incredibilă. Știu că eram în Madrid și am cântat alături de el, iar publicul de acolo era minunat, cântau cu toții alături de noi. Îl ador! Este un tip atât de carismatic, atât de talentat și modest. Mi-a arătat puțin din lumea lui cât am stat în Spania și pot spune că m-am simțit minunat”.

Iar Pablo Alboran nu este singurul artist pe care Ava Max îl admiră, pentru că am aflat că și Inna se află pe lista ei!

„O iubesc pe INNA! O știu de multă vreme, o aveam în playlist-ul meu de ani de zile, așa că mi-ar plăcea să colaborez cu ea. E minunată. Are atât de multă energie și arată așa de bine!”.

Nu știm dacă cele două artiste au avut ocazia de a se întâlni, însă Ava a dezvăluit că a fost extrem de entuziasmată de prima ei vizită în România.

„Am avut la dispoziție doar o zi ca să explorez Bucureștiul, așa că am stat până la 3 dimineața pe străzi, ca să apuc să vizitez cât mai mult. M-am plimbat peste tot, am mâncat de toate și mi-au rămas în minte patiseriile din București!”.

Ava se pregătește să își lanseze primul album pe 18 septembrie, iar apoi va urma o nouă eră în cariera sa.

„Urmează capitolul doi al carierei mele. Sunt atât de încântată să văd ce va urma. Simt că va fi o nouă eră, o veți vedea tot pe Ava Max, dar poate o altă versiune! Tot ce pot să spun este că voi continua să fac muzică și sper că veți continua să mă ascultați”.

Dacă îți plac piesele lansate de Ava Max, te invităm să descoperi și alți artiști super tari din portofoliul Warner, iar pentru asta ți-am pregătit un playlist pe care îl poți asculta aici!

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.