Locuri spectaculoase din România, pe care merită să le vizitezi toamna

Uite ce locuri spectaculoase poți vizita în România, în această toamnă!

Toamna este anotimpul care ne răsfață cu razele calde ale soarelui, cu miresme de fructi aromate și Frunze multicolore. Acest sezon este momentul potrivit pentru mici escapade turisice, mai ales că în țara noastră există o mulțime de destinații care au un farmec aparte, în acest anotimp plin de culoare. Așa că dacă încă nu ți-ai făcut planuri pentru vacanța de toamnă, îți propunem câteva locuri din România.

Satul Viscri

FOTO: Pinterest

Satul Viscri situat în județul Brașov s-a dezvoltat după ce prinţul Charles şi-a cumpărat o casa în acesta zonă, promovând astfel Transilvania. Viscri are puţin peste 1.000 de locuitori şi adăposteşte una dintre cele mai spectaculoase biserici fortificate săseşti, fiind una din cele şase înscrise în patrimoniul mondial UNESCO.  Satul este vizitat anual de peste 15.000 de turiști. Străzile găzduiesc case vechi, majoritatea având expuse la porți celebrele șosete din lână lucrate manual, dar si căciuli, mănuși și alte articole vestimentare.

Viscri a câştigat teren prin peisajele pitorești şi prin faptul că aici totul este autentic.

Pădurea Letea

FOTO: Editiadedimineata

Padurea Letea, cu o suprafată de peste 5.000 de hectare reprezintă un loc unic în Europa și cea mai veche rezervație naturală din România. Un  tărâm magic, un loc exotic cu liane, orhidee, dar si dune de nisip de peste 10 m înălțime.

Este o pădure de basm, cu arbori bătrâni pe jumatate scufundați și cu liane ale căror lungimi pot ajunge chiar și la 25 de metri. De asemenea, caii sălbatici sunt emblema pădurii Letea.

Valea Vaserului

FOTO: Planiada

Nimic nu se compară cu toamna la munte, iar zona care se transformă cel mai frumos în acest sezon este Maramureșul, mai exact Valea Vaserului. Și ce poate fi mai deosebit în vacanța de toamnă decât o plimbare cu mocănița pe Valea Vaserului. Bătrânul tren pornește din Vișeul de Sus și transportă turiștii până în gara din Paltin. Mocănița se deplasează cu 10 kilometri la oră, astfel că vei putea admira peisajele montane colorate în voie de la geamul vagoanelor.

Cazanele Dunării

FOTO: NS Travel

Această zonă spectaculoasă este o destinație minunată în orice sezon, dar toamna, când natura îmbracă veșminte multicolore, Cazanele Dunării sunt și mai frumoase. Nu trebuie decât să te plimbi cu barca pentru a admira peisajul multicolor. Dacă ajungi aici, nu uita să admiri chipul lui Decebal și Mănăstirea Mraconia, dar și să vizitezi peșterile Veterani și Ponicova, unde poți intra doar de pe Dunăre. Dacă vremea ține cu tine, îți recomandăm să parcurgi și traseul Ciucaru Mare, marcat cu triunghi galben cu chenar alb.

Lacul Roșu

FOTO: Travelminit.ro

Nimic nu se compară cu un peisaj de toamnă pe Lacul Roșu. Situat într-o depresiune montană, Lacul Roșu se întinde pe o distanță de peste doi kilometri și are o adâncime de aproape 10 metri. Deși au trecut aproape două secole de când s-a format, acesta a rămas aproape neschimbat. Format în 1837, Lacu Roşu este rezultatul prăbuşirii unei părţi din muntele Ghilcoş, cunoscut şi sub numele de “Muntele Ucigaş”. Anual, în zonă ajung sute de mii de turişti, dornici să vadă apele roşiatice.

 

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.