FOTO | Cele mai frumoase clădiri din România. Șapte obiective turistice pe care să le vizitezi toamna aceasta!

Deși ne-am luat gândul de la vacanțe exotice, putem în continuare să ne bucurăm de obiectivele turistice din România.

Din nefericire, anul acesta ne-am cam luat gândul de la vacanțe exotice, dar asta nu înseamnă că nu ne putem relaxa. Odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă, gândul ne zboară din nou la concediu și este momentul perfect pentru o plimbare prin țară.

Și nici nu este cazul să mergi prea departe! Unele dintre cele mai frumoase clădiri din România se află la doar o aruncătură de băț de centrul Bucureșiului sau de litoralul Mării Negre. Iată șapte obiective pe care merită să le vizitezi până la final de an.

Ateneul Român din București

FOTO: bucurestiulmeudrag.ro

Ateneul impresionează nu doar prin reprezentațiile pe care le găzduiește, dar și prin arhitectură și decorațiuni și este unul dintre obiectivele de neratat din capitală. Cu o formă circulară, decorat în stil neoclasic, cu elemente arhitecturale romantice și dominat de o mare cupolă, monumentul seamănă cu un templu din Grecia Antică. De asemenea, Ateneul le oferă vizitatorilor priveliști spectaculoase de pe acoperișul clădirii, construite în 1888.

Mănăstirea Voroneț din Gura Humorului

FOTO: identitatea.ro

Cine nu a auzit de albastru de Voroneț? Faimoasă nu doar pentru celebra culoare, dar și pentru frumusețea și istoria sa, mănăstirea medievală face parte din patrimoniul UNESCO. De asemenea, legenda creată în jurul ei atrage anual mii de turiști.

Povestea spune că Ștefan cel Mare, într-un moment de criză în lupta sa cu Imperiul Otoman, a venit la mănăstire pentru a se sfătui cu Daniil Sihastrul. Daniil l-a inspirat pe domnitorul moldovean și l-a încurajat să lupte în continuare — ceea ce a și făcut, reușind până la urmă să-și învingă dușmanul.

Castelul Corvinilor din Hunedoara

Foto: Playtech.ro

Această construcție medievală ocupă primele locuri în topurile celor mai frumoase castele și locul 2 în topul celor mai înspăimântătoare clădiri din lume. Ridicat in secolul al 14-lea, din ordinul lui Iancu de Hunedoara, la malul unui pârâu, a avut inițial rol de fortăreață, însă de-a lungul timpului a fost extins și transformat în castel.

Castelul Corvinilor este unul din cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România și, în același timp, cel mai bine conservat monument medieval din sud-estul Europei. Și unde mai punem faptul că are cele mai Instagramabile camere?

Cazinoul din Constanța

FOTO: psnews.ro

Lista nu ar fi completă fără Cazinoul din Constanța. Acesta a fost construit în 1910 și inaugurat de Prințul Ferdinand. Deși clădirea nu este deschisă publicului, ea rămâne una dintre principalele atracții din Constanța și din România. Superbă clădire Art Nouveau de pe malul Mării Negre este celebră în toată lumea și este imposibil de ratat.

Catedrala Evanghelică din Sibiu

FOTO: zigzagprinromania.com

Tot centrul Sibiului este un tărâm de basm, iar împrejurimile par rupte din poveștile cu Hansel si Gretel. Deasupra Pieței Mari tronează catedrala înaltă de 74 de metri, una din cele mai vechi și mai frumoase clădiri gotice din Transilvania.

Aceasta datează din 1520, iar turnul de 7 nivele, este doar unul dintre aspectele prin care se remarcă. Design-ul interior și corul catedralei, ce cuprinde o orgă în stil baroc, te vor face să nu vrei să mai pleci.

Castelul Peleș din Sinaia

FOTO: Travelminit.ro

Nu departe de București, în Sinaia, se afla castelul Peleș, fosta reședință de vară a regilor României. A fost ridicat din inițiativa regelui Carol I, lucrările desfășurându-se între anii 1873 și 1914. Castelul are 170 de camere, însă pot fi vizitate doar 10 și este greu să nu te impresioneze arhitectura interioară sau holul impunător din lemn de nuc.

De asemenea, vizitatorii pot vedea Biroul Regelui, precum și numeroase camere cu diferite teme geografice. Acoperișul retractabil reprezentă o minune a tehnicii pentru perioada respectivă, și este de asemenea impresionantă și în zilele noastre.

Palatul CEC din București

FOTO: hotelrazvan.com

Poate că mulți nu știu, dar clădirea impunătoare de la intrarea în Centrul Vechi este Palatul CEC. Aceasta a fost construită pentru a servi drept sediul celei mai vechi bănci din România (CEC), construită din fondurile proprii ale băncii și își menține scopul până în ziua de astăzi.

Clădirea a fost construită în 1900 și este acoperită de un dom de sticlă și metal care este deschis pentru vizitatori. Așa că nu-l rata data viitoare când iei la pas Calea Victoriei.

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.