După ce a impresionat-o pe Jennifer Lopez cu mișcările ei de dans, Anna Lesko a cucerit din nou internetul, de data aceasta, cu talentul său culinar. Artista a făcut furori pe Instagram cu cozonacii pe care i-a pregătit după o rețetă proprie.
Iar gospodinele care vor să vadă rețeta Annei, pot urmări clipul postat de artistă, în care aceasta prezintă pas cu pas rețeta ei tradițională.
„E un mix de metode de la bunica ucraineancă, de la părinți, de la o mătușă. Am luat de la toți câte ceva și am făcut propria rețetă, așa cum îmi place mie”, le-a spus Lesko prietenilor virtuali.
Artista a cernut mai întâi făina, nu o dată, ci de 3-4 ori! „Pentru aluat, am folosit 1 kg de făină, 500 ml de lapte călduț, 7 gălbenușuri, 50 g drojdie, 400 g zahăr, 100 g unt, coaja de la o portocală și o lămâie, un praf de copt și esență de vanilie. Mai întâi am pus în mijlocul făinii drojdia, un pic de zahăr și 150 ml de lapte. Am lăsat 15 minute să se topească, timp în care am blenduit gălbenușurile cu zahărul, am pus și restul ingredientelor și am amestecat”, explică ea.
Pentru umplutură, a folosit: 500 g nuci zdrobite, zahăr după gust, 100 g cacao, vișine în suc propriu, gem de prune, stafide și albușurile de la cele 7 ouă (bătute cu zahăr). A împărțit aluatul în două, a întins fiecare parte, a uns-o cu umplutură, a rulat și pus în tavă. Iar la final, Anna Lesko a scos din cuptori doi cozonaci rumeni, numai buni de savurat cu un pahar de lapte.