FOTO | Șapte sate mai puțin cunoscute din România, de care te vei îndrăgosti

Cele mai frumoase sate din România pe care trebuie să le vizitezi.

România este o țară cu locuri superbe și asta știm deja. Dacă ești îndrăgostit de piesajele rustice din Elveția sau Franța, nici nu trebuie să treci granițele. Trebuie doar să știi unde să cauți!

Și dacă îți dorești să pleci într-o escapadă, dar timpul și bugetul nu îți permit să te avânți prea tare, sau pur si simplu, vrei să explorezi locuri noi, iată câteva idei.

Ciocănești

FOTO: toparhitecti.ro

Satul Ciocănești se află pe Valea Bistriței, pe drumul ce leagă Moldova de Maramureș, nu departe de Vatra Dornei. Încă de la intrare, te întâmpină o pancartă pe care scrie „sat muzeu” pentru că este unul dintre puținele sate care a reușit să își păstreze armonia arhitecturală.

Numele vine de pe vremea când sătenii făureau arme și armuri pentru armata voievozilor Moldovei. De asemenea, tot aici se mai găsesc și case încondeiate, printre ultimele din țară, care sunt de o frumusețe aparte.

Bârsana

FOTO: zigzagprinromania.com

Putin mai înspre Vest, poți explora în Maramureș zona din împrejurimile localității Bârsana. Datorită bisericii din lemn de la Mănăstirea Bârsana și a tradiției extrem de bine păstrate a portului popular, această zonă a crescut în popularitate în ultima perioada.

În plus, te poți bucurura de peisajele frumoase oferite de Valea Izei, care se află în apropiere și de liniștea oferită de sat.

Rîmetea

FOTO: ideipentruvacanta.ro

Rîmetea este unul dintre cele mai frumoase sate din Transilvania, pe care nu trebuie să îl ratezi. Localnicii spun că aici soarele răsare de două ori. Și, într-un fel, chiar așa este. Satul este înconjurat de versanți, care creează impresia că soarele apare de două ori în zori.

Dacă îți place adrenalina, Rîmetea este locul perfect pentru escaladă, trasee off-road și pentru zborul cu parapanta, datorită poziționării sale. Iar la doar 5 kilometri distanță, poți vizita Cetatea Colțești, care a fost ridicată în secolul 13, pe o stâncă abruptă, pentru a le servi sătenilor ca loc de refugiu din calea invaziilor tătare.

Richiș

FOTO: bzi.ro

În județul Sibiu nu trebuie să ratezi satul Richiș. Acest satuc fermecator apartine de comuna Biertan, din Podișul Tarnavelor. Populația este extrem de diversificată, găzduind nu numai români, sași și nemți, ci și francezi, olandezi, italieni, elvețieni și americani, care s-au îndrăgostit atât de tare de farmecul pitoresc, încât au rămas aici.

În zonă mai poți vizita și Biserica fortificata din Rischis și comuna Biertan, aflată în patrimoniul UNESCO.

Pleșa

FOTO: omofon.com

Puțină lume știe că în Bucovina, foarte aproape de Gura Humorului, se află un sat locuit exclusiv de polonezi. Aici, limba română se aude doar de sărbători, sau când localnicii au musafiri. Pe lângă liniștea și starea de bine care vin la pachet cu priveliștea, poți afla și o mulțime de lucruri despre cultura, gastronomia și tradițiile poloneze.

Tibănești

FOTO: ziarulnational.md

Comuna Tibănești se află la limita sudică a orașului Iași, la o distanță de aproape 50 de kilometri de municipiu. Una dintre cele mai mari atracții ale zonei, pe lângă peisaje, este Conacul „Petre P. Carp”. Mausoleul și Parcul Dendrologic, care se întinde pe o suprafață de aproape opt hectare.

Conacul este înconjurat și de parcul Dendrologic, înființat în secolul 19, din inițiativa lui Petre P. Carp pe proprietatea familei sale. Vegetația este formată din arbori indigeni și exotici cu specii lemnoase ornamenale și forestiere.

Botiza

FOTO: emaramures.ro

În inima Maramureșului, pe Valea Izei se află un ținut de poveste, locuit de oameni care sfidează timpul. Botiza a fost atestată documentar în 1373, sub denumirea de Bathiza, și pe lângă frumusețea locurilor, aici vei găsi mănăstirea cu același nume și izvorul cu ape minerale Borcut.

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.