Obiceiuri de sărbătoarea iubirii. Ce trebuie să faci de Dragobete și ce este strict interzis!

Astăzi sărbătorim iubirea în stil românesc!

După Valentine's Day, luna iubirii continuă, iar astăzi petrecem în stil autohton. Pe 24 februarie, românii sărbătoresc Dragobetele, iar tradiția populară ne arată clar ce obiceiuri trebuie să urmăm și ce este strict interzis.

Legendele spun că cei care nu sărbătoresc această zi sunt pedepsiţi să nu poată iubi tot anul. De asemenea, bărbaţii nu au voie să-și supere partenerele, pentru a nu avea o primăvară cu ghinion. Mai mult, în anumite zone ale țării, aceasta este ziua în care tinerii se logodesc.

Potrivit tradiției, de Dragobete, fetele şi băieţii culeg primele flori ale primăverii pentru a fi feriţi de boli şi de necazuri. În același timp, fetele necăsătorite se spală pe faţă cu zăpadă pentru a fi mai frumoase.

Și plânsul este interzis pe 24 februarie! Se spune că lacrimile care curg în această zi aduc supărări. Legat de vreme, dacă plouă în această zi, superstițiile din popor spun că  vom avea parte de o primăvară lungă şi frumoasă.

Cine este Dragobetele?

Dragobete este un personaj preluat de la vechii daci şi transformat într-un protector al tinerilor şi patron al iubirii. Această sărbătoare anunţă momentul în care întreaga natură renaşte.

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.