Adi Bărar, fondatorul trupei Cargo, a murit. Artistul a fost infectat cu COVID-19 și internat la ATI

Adi Bărar, chitaristul trupei Cargo, a murit după ce a fost infectat cu COVID-19.

Vești triste pentru iubitorii muzicii rock. Adi Bărar, chitaristul şi fondatorul trupei Cargo, a murit în aceasta dimineață. Artistul a fost confirmat cu COVID-19 și internat la ATI, în stare gravă.

Adrian Bărar era internat la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din Timişoara din 25 februarie. Vestea dureroasă a fost confirmată pe pagina oficială de Facebook a trupei Cargo, unde membrii trupei au transmis un mesaj emoţionant:

„Aşa intens cum a trăit toată viaţa pe scenă, alături de public, înconjurat de gândurile voastre bune, aşa a luptat pană azi! Dumnezeu să te odihnească, Adi Barar! 15.01.1960 - 08.03.2021. „Şi de-o fi şi eu să mor/ Nu vreau să vă întristaţi!/   Să cântaţi şi să jucaţi, până în zori... / Şi dacă din când în când/ O să mă primiţi în gând/ VOI FI APROAPE DE VOI!””.

Adi Bărar, pilonul muzicii rock în România

Adi Bărar s-a născut pe 15 ianuarie 1960, la Timişoara. El început să cânte la chitară de la 9 ani, iar în 1985 a fondat trupa Cargo, una dintre cele mai longevive trupe de rock din țară.

Cargo a fost înfiinţată în Timişoara, în 1985, în formula: Adi Bărar (chitară), Carol Bleich (baterie), Tavi Iepan (chitară), Tibi Gajdo (bas), Dinel Tollea (clape) şi Nae Tarnotzi (voce). După mai multe schimbări de componenţă, Adrian Igrişan a fost cooptat ca solist.

În 2015, membrii trupei Cargo au primit Ordinul Cultural în Grad de Cavaler de la preşedintele Klaus Iohannis – „pentru contribuţia deosebită la promovarea muzicii rock în România şi îmbogăţirea patrimoniului acestui gen muzical” –  şi au devenit cetăţeni de onoare ai oraşului Timişoara.

Din grup mai fac parte Adrian „Baciu” Igrişan (voce/ chitară), Tavi Pilan (tobe), Ionuţ Cârjă (clape) şi Alin Achim (bas).

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.