Petr Kellner, proprietarul PRO TV, a murit într-un accident de elicopter

Petr Kellner și alte cinci persoane au murit într-un accident aviatic.

Miliardarul Petr Kellner, cel mai bogat om din Cehia și proprietarul postului PRO TV a murit într-un accident de elicopter în Alaska. El se numără între cele cinci persoane care au fost ucise în accident, potrivit New York Times.

Aparatul de zbor, un elicopter Airbus AS350 B3 s-a prăbuşit în apropiere de gheţarul Knik, din Alaska. Se pare că elicopterul era închiriat de la o cabană, iar acum autoritățile au demarat investigațiile.

Kellner, care avea o avere estimată la 17,5 miliarde de dolari, potrivit Forbes, era parte din grupul care a întreprins excursia. Bărbatul, în vârstă de 56 de ani mai era însoțit de un alt invitat al Tordrillo Mountain Lodge, Benjamin Larochaix, tot cetăţean ceh, doi ghizi ai cabanei, Gregory Harms şi Sean McMannany, şi pilotul elicopterului, Zach Russel.

În urma accidentului, a existat un singur supravieţuitor, care se află în stare gravă, dar stabilă, potrivit Alaska State Troopers.

Petr Kellner a cumpărat anul în 2019/ 2020 Pro TV, principalul canal de televiziune din România, într-o tranzacţie prin care a preluat de la americanii de al AT&T grupul CME, principalul acţionar al PRO TV.

Kellner a avut mai multe afaceri în România în ultimii 15 de ani, la un moment dat deţinuse şi 20% din Romexterra Bank, iar acum deţine două clădiri de birouri din apropierea Guvernului.

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.