INTERVIU | Hyenas - „Am putea să facem un musical pentru Bollywood unde dansăm printre elefanți într-o pădure tropicală”

Cu siguranță ai dansat măcar o dată pe „Claro Que Si” și sigur te-ai amuzat când ai ascultat „Stați Acasă”, la începutul pandemiei. În spatele acestor hituri se află doi tineri talentați, Zaga și Cătălin Tamazlicaru, care formează proiectul Hyenas. Iar în această vară, cei doi revin într-o nouă formulă alături de MWolf și lansează piesa „Dale Gas”, împreună cu Ruby, Hyemin și Lennis Rodriguez.

Daaar nu mai lungim vorba și te invităm să îi descoperi chiar tu pe băieții de la Hyenas! Am stat de vorbă cu ei de curând și am aflat cum a luat naștere proiectul lor și ce colaborări și-ar dori pe viitor.

Zaga și Cătălin, de ce Hyenas? Care e povestea acestui nume exotic?

Zâmbetele până la urechi, comportamentul imprevizibil și spiritul de haită al hienelor ar trebui să fie un etalon solid al oricărei petreceri. Cel puțin noi le-am luat în serios la întrunirile sociale la care punem muzică, motiv pentru care nu am găsit un nume mai potrivit pentru brandul nostru de DJ / producători muzicali.

Până acum ați avut colaborări în zona latino. De unde a început pasiunea pentru acest gen caliente?

Am experimentat toate genurile de-a lungul carierelor noastre de producători și încă explorăm ca și ocupație principală. Zona latino e foarte ofertantă în contextul distracțiilor și al petrecerilor într-o societate; nu am văzut pe nimeni, indiferent de teritoriu, să nu se agațe la astfel de groove-uri. Suntem de părere că e în ADN-ul teritoriului, implicit al nostru, așa că practic nu noi am ales acest gen caliente, el ne-a ales pe noi.

Aveți în minte vreo colaborare la care visați de mult timp și căreia i-ați spune instant: „Claro Que Si”?

Avem tot felul de colaborări în minte la care noi spunem „Claro Que Si” și de care ne lovim de un „Claro Que No”, dar până la urmă, cine sunt toate label-urile și A&Rii din lume să ne spună că nu putem face o piesă alături de Andrea Bocelli și Daddy Yankee, cu un clip filmat în Antarctica la o petrecere în piscină?

Dacă tot am adus vorba de acest hit, care e povestea lui? Vă așteptați să aibă un asemenea succes?

Nu avem nicio pretenție niciodată când vine vorba de un release, dacă a reușit să bucure oamenii și să schimbe chiar și 2-3 zile din rele în mai bune pentru câțiva, mission accomplished. Poate ne vedem și la o petrecere după și ascultăm muzică împreună.

„Stați acasă” a fost virală la începutul pandemiei. Cui i-a venit ideea pentru acest remix?

Ideea a izvorât din ipohondrie, Zaga apropiindu-se vertiginos de un atac de panică după instaurarea stării de urgență. Remediul a fost terapia prin muzică în intimitatea studioului de acasă, ca pe vremuri, unde au apărut primele idei muzicale. Până la urmă pandemia ne-a învățat să ne întoarcem la lucrurile de bază, acolo ești cel mai aproape de natura ta, singur acasă, tu și gândurile tale, nu între milioane de oameni și mult noise de fundal. Și apoi a fost și discursul președintelui Klaus Iohannis legat de statul acasă și lucrurile au început să facă sens din nou, a „curs” piesa.

Unde locuiți acum și unde produceți toate aceste hituri?

Fizic locuim în România, dar mental suntem în mai multe locuri. Acum cu accesul la informație și cu mijlocare de simulare VR gen Oculus tindem să ne dobândim omniprezența. Călătorim mult și în Spania, unde avem mulți prieteni și unde ne simțim ca acasă… Ah și e și Wolf acolo, dar e mult de povestit și de cele mai multe ori ce se întâmplă în Spania rămâne în Spania.

Cum a luat naștere proiectul The Joint Venture și ce îl face diferit de Hyenas?

Ne-am imaginat cum ar fi dacă Tesla, Apple și Amazon ar crea un produs nemaivăzut. Apoi ar face un film despre el unde i-ar avea ca protagoniști pe Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone și Jean-Claude Van Damme, un fel de Expandables, și ar avea nevoie de o piesă ca și soundtrack continuu pe fundal. Am vrut să facem piesa aia, așa a apărut The Joint Venture.

Spune-ți-mi trei piese latino care credeți că se vor auzi peste tot în vara asta!

Sunt foarte multe, ar fi greu, putem spera doar că și “Dale Gas” va aduce oamenilor partea ei de bucurie în toată povestea.

What’s next pentru anul acesta?

După „Dale Gas” am simțit că ne putem îndrepta spre aproximativ orice. Am putea să facem un musical pentru Bollywood unde dansăm printe elefanți într-o pădure tropicală, sau la fel de bine o piesă hippie Woodstick-ish care promovează pacea mondială. Am dezvoltat un stil imprevizibil ca niste Hyenas ce suntem implicate într-un JointVenture.

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.