Îți taie răsuflarea! Cum arată primul muzeu subacvatic din lume și cât costă o vizită

S-a deschis primul muzeu subacvatic din lume și dacă ajungi în Cipru, nu trebuie să-l ratezi!

Turiștii care aleg să meargă în vacanță în Cipru, mai au un obiectiv turistic de adăugat pe listă. Muzeul Sculpturii Subacvatice din Ayia Napa s-a deschis oficial la începutul lunii august și îți taie, cu adevărat, răsuflarea.

Totul i se datorează, în mare parte, lui Jason deCaires Taylor, artistul care a creat cele 93 de lucrări uimitoare. Acestea sunt realizare din materiale cu PH neutru, nu afectează viața marină și mai mult, au fost concepute pentru a încuraja viața plantelor.

Muzeul este amplasat la 200 de metri în largul coastelor Ayia Napa, în zona plajei Pernera, iar pentru a-l vizita, turiștii trebuie să pletească o taxă de scufundare. Prețurile variază de la aproximativ 20 de euro pentru snorkelling și se ridică până la 60 de euro pentru scufundări.

Ideea de a crea un astfel de muzeu a apărut în 2014, lucrările au început în 2017 și au fost finalizate anul trecut, dar deschiderea a fost amânată din cauza pandemiei. Costul total a fost pe măsură și se ridică la circa 1.000.000 de euro.

FOTO: Jason deCaires Taylor Facebook

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.