Ștefania, iubita lui Speak, a avut un moment de sinceritate în fața fanilor ei, atunci când a fost întrebată dacă a trecut vreodată prin depresie. Vedeta nu s-a sfiit în a răspunde și a oferit fanilor de pe Instagram detalii din lupta ei personală cu depresia.
Episodul de depresie prin care a trecut Ștefania
Printre altele, logodnica lui Speak a povestit ce simțea și prin ce stări a trecut:
„Da, am fost, o singură dată, acum mulți ani, nu voiam să văd sau să aud pe nimeni, voiam să stau singură și să mă țin ocupată cu ORICE, vorbeam doar cu părinții mei. Mă obligam să dorm, atunci când nu-mi mai rămânea nimic de făcut, să treacă zilele cât mai repede, să ies din starea în care mă aflam”, a zis ea.
Metoda Ștefaniei prin care a făcut față depresiei
Pe de altă parte, tot Ștefania a detaliat metoda ei personală prin care a trecut de momentul dificil.
„Am ieșit singură din perioada aia, m-am motivat singură, mi-am proiectat dorințe, mi-am proiectat țeluri, mi-am dat un restart. Mi-am ținut mintea ocupată, să nu mă gândesc la nimic ce ar putea să mă întristeze, nu aveam poftă de mâncare, însă nu trecea zi fără să nu mănânc ceva obligat forțat, ușor, ușor mi-am revenit și după acel episodam încercat în fiecare zi să fiu cea mai bună versiune a mea. Nu am mai lăsat un astfel de episod să mă acapareze”, a mai spus tânăra tot pe Instagram.
Depresia, „boala secolului al XXI-lea”
Depresia este una dintre așa numitele boli ale secolului al XXI-lea, fiind, de altfel, și una dintre cele mai răspândite la nivel mondial. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, 350 de milioane de oameni suferă de depresie, adică în jur de 15% dintre noi.
Depresia are mai multe cauze declanșatoare, printre care: un dezechilibru în creier, cauze genetice sau poate apărea ca urmare a unui șoc (o tragedie în familie ori din cauza unei reacții exagerate în fața unei probleme). Stresul și problemele financiare pot duce, de asemenea, la depresie.
Tinerii din ziua de azi, spun specialiștii, sunt mai depresivi față de tinerii din generațiile trecute, fiind cei mai predispuși la această bolă. Depresia se tratează prin terapie, iar un psiholog sau un psihoterapeut te pot ajuta în acest sens.