Regina Angliei i-a dat undă verde Camillei: își dorește ca soția Prințului Charles să fie regină consoartă

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a luat o hotărâre importantă: își dorește ca soția fiului ei să fie cunoscută drept regină consoartă, atunci când Prințul Charles va deveni rege.

Regina a devenit primul monarh britanic care a serbat Jubileul de Platină (care marchează 70 de ani de domnie), moment în care și-a făcut cunoscute dorințele printr-un mesaj public adresat națiunii. În cele notate, a mărturisit că este „dorința ei sinceră” ca soția lui Charles, Camilla, să aibă acest titlu.

Regina a celebrat ziua istorică în familie, la moșia Sandringham, urmând ca în iunie să aibă loc și sărbătoarea națională. Ea a ajuns pe tron la vârsta de 25 de ani, după ce tatăl ei a murit, Regele George al VI-lea, pe 6 februarie 1952. În prezent, suverana a declarat că „își aduce foarte bine aminte atât moartea tatălui, cât și începutul domniei sale.”

„Vreau să mulțumesc tuturor pentru suport. Sunt etern recunoscătoare și umilă de loialitatea și afecțiunea pe care mi-o arătați”, a transmis Regina în vârstă de 95 de ani. 


Odată cu acest mesaj, Regina a răspuns practic și la întrebarea - va fi Charles rege sau nu? Se pare că da, deoarece a ținut foarte clar să specifice titulatura pe care o va avea Camilla: „regină consoartă”.

Charles și Camilla erau amândoi divorțați atunci când s-au căsătorit în 2005. Prințul a mai fost căsătorit cu Prințesa Diana, dar au divorțat în 1996, cu un an înaintea de moartea ei violentă din Paris.

La începutul căsniciei lor, intenția oficială era de a o numi pe Camilla „prințesă consoartă”, dar faptul că lucrurile s-au schimbat, semnifică deschirea Reginei de a o include și mai mult în familie, cât și apropierea ei față de ea.

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.