Creatorul jachetei de 12.000 de euro purtată de Putin spune că este jenat de această asociere

În timp ce rușii n-o duc tocmai bine, Putin apare în fața lor îmbrăcat în haine care costă cât o mașină.

Săptămâna trecută s-a încheiat cu un eveniment foarte ciudat. Pe scena stadionului olimpic din Moscova, Vladimir Putin, cel care a declanșat războiul din Ucraina și care este acuzat de crime împotriva umanității, a apărut în fața a 80.000 de ruși adunați pe stadion pentru un discurs propagandistic menit să-i mai spele imaginea în Rusia. 

Felul în care a fost îmbrăcat Putin a atras imediat atenția, deoarece jacheta pe care a purtat-o este una dintre cele mai scumpe din lume, făcând parte din colecţia firmei italiene Loro Piana și având fabulosul preț de 12.000 de euro (echivalentul a 1,5 milioane de ruble).  


Această sumă ar reprezenta salariul mediu pe doi ani în Rusia. 

Într-un interviu pentru publicația italiană la Repubblica, Pier Luigi Loro Piana, cel care conduce afacerea de familie ce realizează articole de îmbrăcăminte de lux, a declarat că se simte jenat de această asociere. El a mai indicat că grupul din care face parte brandul Loro Piana, adică LVMH, a făcut deja toate demersurile pentru a se distanţa de acțiunile Rusiei şi a fi solidar cu poziţiile europene faţă de tragedia umană pe care o trăim.

De la începutul lunii martie, grupul LVMH, ca şi multe alte branduri europene de lux, şi-a întrerupt furnizările de produse în Rusia şi a închis toate magazinele de acolo pe termen nelimitat.

„Cred că geaca purtată de Putin este o achiziţie care datează de mai mult timp, dar mai cred că acestea sunt probleme minore în comparaţie cu tragedia unui război. Ca firmă suntem complet solidari cu poziţiile grupului LVMH. Este clar de ce parte am ales să fim. Nu mă simt vinovat pentru acea geacă etalată  pe scenă, dar cred ca Putin ar trebui să se gândească cu multă claritate asupra masacrului pe care îl face împotriva poporului ucrainean”, a declarat Pier Luigi Loro Piana. 

De fapt, compania Loro Piana s-a implicat în întrajutorarea oamenilor din Ucraina și a trimis pături şi produse textile pentru aceștia. 

Mai jos poți vedea discursul lui Putin îmbrăcat în geaca de 12.000 de euro: 


Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.