Cu toate astea, regizorul Daniel Espinosa nu le pune la suflet. Producția spune povestea biochimistului Dr. Morbius (Jared Leto) care ajunge să se vindece de o boală rară de sânge cu ajutorul ADN-ului de la lilieci. Singurul efect advers? S-a transformat într-un semi-vampir cu puteri.
Filmul a generat încasări de 84 de milioane de dolari la nivel global, în primul weekend de la lansare, dar criticile negative au surclasat profiturile. Întrebat ce crede despre părerile dure din partea experților (și nu numai), regizorul Espinosa a spus o poveste despre primul lui film, „Babylon Disease”, criticile primite și lecția pe care a învățat-o.
„Țin minte că într-o zi mergeam acasă cu metroul și eram puțin beat. Cineva m-a oprit în tren și mi-a spus - trebuie să-ți explic ce este greșit cu a doua scenă din filmul tău. Și i-am răspuns, OK. Ceea ce încerc să transmit este că vorbim de un sentiment ciudat atunci când faci ceva atât de public.
Uite, am multă ură de sine și am foarte multă critică pentru munca mea, dar mereu încerc să mă axez pe a deveni mai bun. Însă sunt și mândru de ceea ce fac. Sunt părți în filmele mele de care sunt tare mândru”, a spus Daniel.
Cu toate astea, în ceea ce privește „Morbius”, el are așteptarea ca filmul să rămână în memoria cinematografică colectivă.
„Pentru mine nu contează. La final de zi, filmul este film. Pe măsură ce trec anii, nimeni nu-și va aduce aminte când a apărut, ci doar că există. [...] Cine știe ce s-ar fi întâmplat dacă filmul ăsta ar fi apărut mai devreme? Cred că dacă aș fi stat doi ani jumătate într-o lume normală, așteptând să-mi iasă filmul, m-aș fi frustrat, dar nu a fost cazul. Însă a fost foarte greu cu pandemia”, a încheiat regizorul. Producția a fost amânată încă din 2020, din cauza crizei globale.