DJ Manuel Riva ne-a împărtășit detalii exclusive despre noul album înaintea concertului de Ziua Constanței

DJ Manuel Riva este unul dintre artiștii mult așteptați la concertul spectaculos de Ziua Constanței.

DJ Manuel Riva va urca în această seară pe scenă alături de Alexandra Stan. Cei doi au lansat de curând un single, „Heal Your Soul”, și le pregătesc constănțenilor multe surprize pentru un show de neuitat. L-am invitat la o scurtă discuție despre muzică, concertul de azi și ce ascultă în viața de zi cu zi. Iar cu această ocazie, am aflat și o informație în exclusivitate despre noul album pe care se pregătește să-l scoată. 

În Piața Ovidiu, la 21.30, vor mai urca pe scenă Barbarossa Samba Group, Carla’s Dreams, urmați de un spectaculos show de video mapping, multimedia și pirotehnie.


DJ Manuel Riva: „Îmi place foarte mult să fie liniște”

Prima melodie pe care ți-o amintești.

Uh, dificil... posibil să fie ceva de la Metallica. Cred că „Master of Puppets”. E una dintre piesele cu care am început să studiez la chitară. Și probabil de asta mi-a rămas întipărită în memorie. Nu o mai cânt la chitară, dar măcar mi-o amintesc. (râde) Era în clasa a 5-a, undeva la 13 ani. 


Prima melodie de care te-ai îndrăgostit. 

Cred că tot Metallica probabil „Nothing Else Matters”. O piesă pe care și acum o ascult fără ezitare, foarte atent, de la primul până la ultimul sunet. 


Și s-a schimbat ceva între percepția ta de atunci și până acum?

Încerc să nu las să se schimbe. Dar probabil că sunt tentat să privesc piesele mult mai tehnic. De multe ori, uit să fiu ascultător. Ascult ba ca inginer de sunet, ba ca producer. Dar încerc să mă mențin ascultător pentru că e diferit și mult mai plăcut. 

Primul album pe care l-ai cumpărat.

„Kill 'Em All” – Metallica

(Râde) Deci avem un pattern. Era în 1991, cred, pentru că atunci a început la mine puternic febra Metallica. Și îmi amintesc că reciclam sticlă sau hârtie și din banii ăia mi-am făcut cadou caseta cu Metallica.


Primul concert la care ai fost. 

Nu Metallica. Cred că a fost Compact.

Melodia care te face să dansezi. 

Aici nu m-ai prins. Greu mă face ceva să dansez. AronChupa mă mișcă destul de tare în ultima vreme. Asta pentru că fiicele mele ascultă și m-a prins și pe mine.


Melodia care te face mereu să plângi. 

E o piesă nelansată încă. O piesă pe care am scris-o cu Dara pentru albumul ei. Și care înseamnă enorm pentru amândoi. Am scris-o într-un moment delicat și de fiecare dată ne dă amândurora o stare anume... uite că deja m-am emoționat! Se va lansa foarte curând și se numește „Super oameni”. 

Ai mai anunțat asta până acum?

Nu! 

Mulțumesc pentru exclusivitate atunci!

Melodia care nu îți iese din cap. 

De câteva zile îmi tot cântă din nou în minte „Roses”, remix-ul lui Imanbek. Piesă care nu mai e atât de fresh, dar mi-a revenit în memorie și o fredonez în continuu.


Albumul care ți-a schimbat viața. 

Cred că ne întoarcem tot la Metallica. Probabil „Black album”. Pentru că atunci am aprofundat studiul la chitară și n-am mai scăpat de asta.


Melodia cu care te-ai trezi zilnic. 

Mie îmi place foarte mult să fie liniște. Nu pornesc radioul sau muzica până ceva mai târziu ziua. Chiar și când lucrez foarte devreme pornesc cu o pauză pe silent, doar cu o cafea, eventual. Am nevoie să îmi aud gândurile. 

E interesant, pentru un om care lucrează cu muzica...

În mașină tot timpul muzica e oprită. Cei care merg cu mine sunt mereu surprinși că eu niciodată nu pornesc muzica. La mine nu merge niciodată muzica pe fundal nici acasă, nici în mașină. Nicăieri. 

Piesa care te definește. 

Asta e ca la copii. Cred că, tot timpul, cel mai recent spune cel mai mult despre tine. Probabil „Heal Your Soul”, cea lansată de curând cu Alexandra Stan, e o piesă în care amândoi am pus mult suflet și ne-am pus sufletul cap la cap. Și cred că e o piesă, ca sound și mesaj, care spune foarte multe și mă definește. La fel și pe ea, sunt convins. 


Spuneai că te pregătești să lansezi un album. Ce alte noutăți le pregătești fanilor? 

Momentan, albumul este noutatea cea mare. E un album la care am muncit foarte mult. E foarte gândit înainte și foarte lucrat ulterior. Chiar e un album. Nu sunt niște piese adunate. E un album gândit să sune într-un fel, să curgă într-un fel. Asta a fost ambiția și de asta a și durat atât de mult să-l fac. 

Ai pregătit ceva special pentru Ziua Constanței?

Sunt multe noutăți acolo, în seturi. Dar pentru mine cel mai important, din ce se întâmplă azi, e colaborarea cu Alexandra. Cred că e un lucru deosebit și abia aștept să ne întâlnim pe scenă.

Ai un mesaj final pentru noi, în special pentru constănțeni?

Cred că e prima oară pe anul ăsta când vin la Constanța, dar mi-am reamintit ce frumos este orașul ăsta și ce frumos e să vii vara aici. E cel mai minunat loc în care să vii când e soare. Am mulți prieteni aici. 

Vă salut pe toți și mulțumesc pentru susținere! Să ne vedem cu bine la cat mai multe concerte, festivaluri etc. 

Îți mulțumesc pentru discuție!

Mulțumesc și eu! 

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.