Noah Cyrus vorbește public despre dependența ei de Xanax: „Nu mi-a fost ușor să fac parte dintr-o familie celebră”

Noah Cyrus este pregătită să vorbească deschis despre sănătatea ei mintală.

Artista și-a creat propriul drum în industria muzicii, dar mereu a fost în atenția publică datorită familiei ei celebre - tatăl Billy Ray Cyrus și sora Miley Cyrus. Tânăra de 22 de ani nu a avut o adolescență liniștită, iar în cadrul unui interviu recent pe care l-a acordat celor de la Rolling Stone, a vorbit despre problemele sale.


„La vârsta de 18 ani, prietenul meu de atunci mi-a dat Xanax pentru prima oară, iar treaba asta s-a transformat într-un mod care pe noi ne lega. Cred că mi-am dorit să mă potrivesc alături de el. Voiam să fiu ceea ce el își dorea, ceea ce el credea că este cool și ceea ce credeam că toată lumea face”, a povestit Noah despre dependența ei de pastilele des folosite pentru anxietate sau atacuri de panică.

Cyrus a trecut printr-o depresie, iar Xanax-ul a fost modalitatea ei de a-i face față. 


„Nu mi-a fost ușor să fac parte dintr-o familie celebră, deoarece nu a fost alegerea mea. Mi-a venit greu ca oamenii să vină la mine și să-mi spună - ești sora mai mică a lui Miley? ești sora mai mică a lui Hannah Montana? Nu mi-a plăcut asta și mi-a furat propria identitate pentru o bună perioadă de vreme. În clipa în care am simțit că pot să liniștesc toate aceste gânduri și să-mi anesteziez durerea, s-a terminat”, adaugă ea.

Încet și sigur, Noah a devenit dependentă de drog, mai ales că era foarte ușor de procurat în cercul ei de prieteni. „Eram înconjurată de oameni care puteau să facă foarte ușor rost de el. Totul a devenit ca o gaură neagră, ca o gaură neagra fără fund.”


Impactul drogului asupra ei l-a realizat abia după ce viața a început să i se schimbe, cum ar fi faptul că nu mai era capabilă să dea interviuri coerente din cauza dependenței: „Eram incapabilă să stau trează, să-mi țin ochii deschiși sau capul sus, deoarece eram în altă lume.” 

În 2020, anul în care i-a murit bunica, a avut un moment de luciditate: „M-am simțit extrem de vinovată pentru că nu am fost acolo atunci când bunica a murit. Eram fizic prezentă, dar emoțional nu. Pur și simplu nu puteam să fiu.”

Cântăreața a povestit și cum s-a izolat de ceilalți membri ai familiei, inclusiv de mama ei, Tish Cyrus: „Asta mi-a deschis ochii. Eram singură, îmi era frică și am realizat că toți cei pe care-i iubesc și de care am nevoie nu sunt lângă mine, deoarece eu i-am respins.”


Familia Cyrus nu este una lipsită de probleme, iar Noah a fost părtașă la toate. Spre exemplu, părinții ei au depus actele pentru divorț, pentru a treia oară, în aprilie 2022: „Evident, s-a făcut public faptul că părinții mei au trecut prin momente grele.” Din fericire, toți i-au fost alături în perioada de recuperare: „Am fost ajutată de toți oamenii de care aveam nevoie și mi-a luat ceva timp să mă pun pe picioare.”

Este la recuperare de la finalul lui 2020, iar muzica a salvat-o: „Mi-a oferit o structură, atunci când aveam nevoie, deoarece nu voiam doar să stau și să-mi analizez creierul. Mi-a dat speranță.”

Plus de asta, așa cum menționează, i-a oferit prilejul de a vorbi public despre toate astea: „Adevărul a ieșit în versuri. Mi-am zis că nu-l voi ascunde și cred că era evident pentru toată lumea că treceam prin ceva în ultimii ani - cred că fanii au văzut asta, cred că publicul a fost conștient de problemele mele.”

Albumul ei de debut, „The Hardest Part”, este inspirat de experiențele ei, dar transmite fanilor că nu este expertă în asta și focusul ei este de a lua viața zi cu zi: „Nu vreau să fiu o voce care promovează recuperarea. Eu doar trec prin ea și încerc să-mi dau seama de lucruri. Mă trezesc dimineața, mă uit în oglindă și trec prin zi fără să mă urăsc. Sunt capabilă să mă iubesc și să mă alin singură.”

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.