AZI, ACASĂ ȘI-N DEPLASARE
Este ziua Simonei Halep, dovada că are și România cel puțin o rachetă puternică. La mulți ani și la mulți ași, Simona! Să-ți fie serviciul puternic și returul sănătos!
Este și ziua lui Dumitru Prunariu, singurul român care a fost în spațiul cosmic. A dovedit, pentru toți internauții de azi, că nu e nevoie să oprești planeta ca să poți să cobori.
Astăzi e sărbătoare și la Google, unealta online preferată a oamenilor necăsătoriți. Noi, restul, suntem mai fericiți, nevestele noastre știu deja tot. Cu această ocazie, răspund eu câtorva dintre căutările mai altfel ale românilor, care probabil au pus Google în dificultate:
[ Sunt însărcinată? ] Google a lansat multe aplicații interesante. Din nefericire, testul de sarcină nu este printre ele. Cel mult, poți să-ți greșești de trei ori parola de Gmail, să descoperi dacă ești robot.
[ Flatulenţele pot arde caloriile? ] Da, dacă se întâmplă în timp ce alergi zilnic prin parc.
[ De ce bărbații au sfârcuri? ] De invidie.
[ Cine este pe bancnota de 500 lei? ] Este Mihai Eminescu. Deci da, bancnota de 500 de lei, cu Dani Mocanu pe ea, probabil e falsă.
[ De ce suntem aici? ] Google nu știe de ce suntem aici, dar Google Maps îți poate spune cum ajungi altundeva.
[ Care dintre zâne sunt reale? ] Un început de scepticism nu e rău. E ca și cum ai întreba „În ce ani s-a învârtit Pământul în jurul Soarelui?”
[ Pot să mă mărit cu vărul meu? ] Doar dacă sunteți într-o familie regală.
[ Cum se fac banii? ] e la scor strâns cu [ Cum se fac copiii? ] Ai face bine să o știi perfect pe prima înainte să te interesezi de a doua.
ASTRE ROZ-ALBASTRE
Peștii prind azi un mincinos cu cioara vopsită, vânzând gogoși cu picioare scurte și cusute cu ață albă. Prefă-te că-l crezi, ca să încerce să te mintă și pe viitor, e mai bine așa pentru toată lumea.
Balanțele vor avea o zi de pomină. Nu știm exact ce înseamnă asta. Poate o să o pomenești în contextul „am avut o zi bună, dar nu ca marțea trecută” sau în contextul „am avut o zi nasoală, dar nu chiar ca marțea trecută”.
Oamenii abuzează de faptul că Fecioarele nu știu să spună „nu”. Când îți mai este cerut ajutorul, îți recomand alternativele „ba”, „poate mai încolo” și clasicul „privesc cu atenție și îngrijorare cum te descurci singur”.
ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ
„O petiție online din Australia cere să apară bancnote cu chipul lui Steve Robert Irwin, regretatul prezentator TV («The Crocodile Hunter»)” În România, petiția ar cere să rămână chipul lui Eminescu pe bancnota de 500 de lei, dar să îl vedem mai des în portofel.
„O bombă de 100 de kilograme a fost găsită într-o pădure de lângă Cluj-Napoca.” Clujul folosește metode inovative de a săpa tunelurile pentru viitorul metrou.
„Cannabisul s-a făcut cât porumbul, la Pietroasa.” Porumbul, din nefericire, s-a făcut anul ăsta cât grâul. Poliția, avertizată de specialiști să nu ardă miriștea. 2022 va rămâne în istorie ca anul în care mugurul a fost cât știuletele.
„O mireasă și-a cheltuit toate economiile pe o nuntă la care mirele n-a mai apărut. Totuși, petrecerea a avut loc.” O metodă ingenioasă să economisești un divorț costisitor. Am putea spune că a fost nuntă cu strigare, doar că a mirelui. Rămânem la întrebare pe care probabil și-au pus-o și invitații: cu darul cum se face?
„Un pilot l-a luat la bătaie pe adversarul său, în timpul unei curse NASCAR.” Probabil i-a tăiat calea într-o intersecție.
„Din cauza facturilor prea mari, un cuplu și-a cumpărat o barcă și s-a mutat pe ea.” Dacă încep să se adune și câte două exemplare din fiecare animal, nu de facturi fugea cuplul.
„Rușii iau cu asalt granița cu Finlanda, de frica mobilizării.” Surse din Kremlin îl acuză pe Putin că este un agent de turism al Finlandei.
„Putin ar fi fugit într-un palat din pădure după anunțul mobilizării.” Dacă a fugit cu elicopterul, după ce a promis 100 în plus la salariu, e clar…
„Mersul Trenurilor 2022-2023, vești rele pentru călători. Bilete mai scumpe și timp mai mult pe drum.” Trenurile costă mai mult și se mișcă mai încet, ca un Golf 4 second-hand.
„Băncile din Danemarca le dau angajaților pături și haine ca să nu înghețe la birou.” E așa de frig în Danemarca, încât vezi bancheri cu mâinile în propriile buzunare.
„Tot mai multe persoane suferă de misofonie, o afecțiune neurologică în care avem tendința să reacționăm negativ la anumite zgomote.” Orice sunet poate să îți cauzeze diferite niveluri de nervi. Sforăitul, de exemplu: enervant când îl auzi, mai enervant când îl auzi și încerci să dormi, cel mai enervant când îl auzi de la șoferul tău de Uber.
„O femeie a consumat atât de mult alcool încât a uitat că a licitat pentru o casă - pe care a câștigat-o ulterior.” Este, practic, știrea „A băut și a intrat într-o casă”, doar că nimeni nu era la volan.
„Ținute spectaculoase la Milano Fashion Week. Armani, Prada și Maison Margiela, printre vedetele podiumului.“ Adaptate la vremuri, majoritatea hainelor erau groase, de lână, și aveau prețurile afișate în kWh.
„Numeroase persoane au ajuns la Urgență în Bihor din cauza intoxicațiilor cu ciuperci.” Unul dintre pățiți ar fi declarat „Pe Super Mario îl făcea mare, nu verde la față.”
„Pianistul orădean Thurzo Zoltan a doborât recordul mondial pentru cel mai lung concert din lume, reuşind să cânte la pian 130 de ore.” După 128 de ore, reprezentanții Guinness Book of Records l-au rugat să schimbe, măcar, piesa.
A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ
1066 - William Cuceritorul și armata sa încep cucerirea normandă a Angliei. Din nefericire pentru englezi, porecla „Cuceritorul” nu se referea la succesul în dragoste.
1331 - Are loc bătălia de la Płowce, între Regatul Poloniei și Ordinul Teutonic. Orașul probabil trebuia să se numească Powce, dar cineva a scris Plowce și, cum nu se inventase încă backspace, au putut doar să taie litera “l”.
1590 - Papa Urban VII moare la treisprezece zile după ce a fost ales ca papă - cel mai scurt pontificat din istorie. Dă nasol pe CV să ții un job atât de puțin.
1896 - Franz Joseph al Austriei, Carol I al României și Alexandru I al Serbiei inaugurează, la Orșova, canalul navigabil de la Porțile de Fier. Singurele porți destul de late încât să înscrie naționala de fotbal a României.
1940 - Este încheiat, la Berlin, „Pactul Tripartit” între Germania, Italia și Japonia, pentru instaurarea unei „noi ordini” mondiale. Pe termen lung, cele trei țări au făcut legea doar în domeniul auto.
WOWDEVĂRUL ZILEI
În secolul al XVIII-lea, femeile stilate își rădeau sprâncenele și îți puneau altele false, din blană de șoarece. O expresie care exprima surpriza era „a ridicat din Mickey Mouși”.