Funkiss 2 noiembrie | Interesul poartă stresul

Avem de toate, de la fotbal la tehnici să scapi de amendă. De la asteroizi ucigași la milioane de dolari care-și caută o casă. Ca să-l cităm pe maestrul Hagi, „Viața e frumoasă, dar merită trăită!”

AZI, ACASĂ ȘI-N DEPLASARE

La mulți ani, David Schwimmer! I-am trimis o scrisoare cu urări din partea redacției.  Din nefericire, va rămâne probabil necitită, având „Eighteen pages! Front and back!”  

Americanii sărbătoresc astăzi Ziua de Conștientizare a Stresului. Dacă ai o canapea confortabilă, o glumă bună ar fi să-i oferi, astăzi, partenerei, un buchet mare de flori.

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„MAE a publicat un ghid de călătorie pentru Qatar în contextul Cupei Mondiale de fotbal”. ANAF, în schimb, ar vrea să știe cum îți permiți să mergi acolo.

„Un bărbat din Brașov a fost arestat preventiv după ce a bătut o cunoștință cu o oală”. Surse spun că i-ar fi dat și două capace.

„Un asteroid <<ucigaș de planete>> se apropie de Pământ. Ce spun cercetătorii despre intersectarea sa cu Terra”. Ne ratează cu mult, ca România Mondialul de fotbal. E pericolul iminent, ca Elon Musk în Brașov, adică deloc. Pericolul este la fel de real ca tunelurile dacice de sub Marea Neagră.

„Un sucevean care era singur în mașină când l-a oprit poliția s-a mutat pe locul din dreapta, spunând că nu el a condus”. Șoferului invizibil i-a fost reținut permisul. Cam așa arată un partid care, după ce trece, de la putere, în opoziție, începe să se plângă de starea în care e România.

„Orașul din Japonia în care locuiesc cei mai mulți bătrâni trecuți de 100 de ani. Povestea bărbatului care a trăit până la 168 de ani”. El a știut că va trăi mult când, la 84 de ani, l-a lovit criza vârstei mijlocii.

„O femeie care s-a <<căsătorit>> cu o fantomă spune că este greu să găsești o biserică pentru ceremonie”. Oare o bântuie un gând să facă doar civila?

„Rusia amendează Wikimedia Foundation cu peste 32.000 de dolari pentru articole referitoare la războiul din Ucraina”. Adevărul are calitatea încăpățânată de a supăra oamenii care investesc în minciuni. Dacă istoria este scrisă de învingători, Rusia nu va scrie nici articole pe Wikipedia.

„Putin afirmă că mobilizarea parțială s-a terminat”. Rușii probabil nu-l cred. Sună ca promisiunea părinților, când făceam o boacănă „vino puțin, că nu-ți fac nimic”.

„Lista contribuabililor corecţi prinde viaţă şi va fi publicată pe site-ul ANAF”. Asta și pentru că e, probabil, mai scurtă decât cea a fraudatorilor. 

„Jaf la Poșta Română: a fost furat un sac cu peste 50.000 de euro”. Banii erau destinați ca premiu în Campionatul Intern de Solitaire al Poștei Române.

„Patru mașini sparte cu o șurubelniță. Autorul, un copil de 15 ani, prins din întâmplare”. Din nefericire, „la întâmplare” se rezolvă majoritatea cazurilor Poliției Române. Băiatului i s-a propus un job în MAI, după ce a făcut de patru ori ce n-au reușit un polițist și patru jandarmi săptămâna trecută: să intre într-o mașină parcată.

„O tânără vrea să-și doneze 95% din moștenirea de zeci de milioane de dolari pentru că banii nu o fac fericită”. Sunt dispus să testez, pentru ea, la ce sumă zici „gata, ajunge”. Începem de la 100.000 pe zi?

„O mașină a distrus gardul unui cimitir din Timișoara, în urma unui accident rutier”. Ajunsă la fața locului, Poliția a raportat doi răniți și câteva sute de morți.

„O rețea care falsifica bani în nouă județe a fost destructurată de BCCO/ Peste 220.000 de euro găsiți la percheziții și alte bancnote contrafăcute în lei, forinți și dolari”. S-au dat de gol când au încercat să pună în circulație bancnota de mai jos:


„Celebrităţile din America boicotează platforma Twitter după ce a fost cumpărată de Elon Musk”. Ah, e bine. Mă speriasem că boicotează Castelul Bran.

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

1784: A izbucnit marea Răscoală Țărănească din Transilvania, condusă de Horea, Cloșca și Crișan. Unii șefi sunt, probabil, nostalgici după vremurile când puteai să torturezi angajații care se plângeau de condițiile de muncă.

1785: Prima luntre de salvare, construită de Lionel Lukin, a fost brevetată la Londra. Era cam cât ușa aia pe care plutea Rose din Titanic, deci încăpeau pe ea patru persoane.

1789: Adunarea Națională a Revoluției a decretat naționalizarea bunurilor bisericești în Franța. Singura mișcare mai curajoasă decât separarea bisericii de stat a fost separarea bisericii de averile ei.

1864: Decret privind înființarea Școlii de Belle Arte din București. Studenților le era greu să-și găsească job după absolvire, pentru că Starbucks încă nu apăruse.

1886: Oficiul Imperial de Brevete din Germania i-a acordat lui Carl Benz brevetul de automobile. Mai mulți chibiți ai vremii au zis că automobilul nu o să prindă niciodată, iar strănepoții lor fiind cei care au crezut că internetul e o modă trecătoare.

1889: Dakota de Nord și Dakota de Sud au devenit statele americane cu numerele 39 și 40, în ordinea formării lor. Ani mai târziu, cele două state au avut și două fiice - Dakota Johnson și Dakota Fanning.

1920: În SUA începe transmisia postului de radio KDKA, primul post de radio comercial din lume. Așa începe istoria care a dus la cel mai bun radio comercial din lume. Da, este reclamă nemascată, Halloweenul a fost alaltăieri.

1960: Editura Penguin Books câștigă procesul în care a fost acuzată de obscenități pentru publicarea necenzurată a romanului „Amantul doamnei Chatterley”. Procesul a fost cea mai bună reclamă a romanului, care s-a vândut în timp record în trei milioane de exemplare.

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.