Funkiss 1 Decembrie | Mulți ani (mai) fericiți, România!

Vacanță, mici, benzină ieftină și alte lucruri de care ne mai bucurăm doar până luni.

AZI, ACASĂ ȘI-N DEPLASARE

Este Ziua Națională a României, un prilej să ne simțim patrioți. Să ne amintim că ne iubim țara, cu bune și cu rele, chit că locuim în ea sau am decis să ne mutăm. În ciuda știrilor care ne arată relele din țara asta, avem, fiecare, și momente în care cei din jur, familie, prieteni sau necunoscuți, ne surprind cu bunătate. La mulți ani! 

Una caldă și una rece, cum sunt și zilele de locuit în București când n-ai centrală de apartament. E Ziua Națională, dar este și prima zi a unei ierni care se anunță lungă, rege și scumpă. La mulți bani!

ASTRE ROZ-ALBSTRE

În cursul zilei, Scorpionii se vor simți vinovați pentru o greșeală pe care, cel mai probabil, a făcut-o altcineva. 

Este o zi bună ca Săgetătorii să încerce ceva ce nu le-a plăcut niciodată, dar n-au mai încercat de mult. Cel mai probabil, un somnic de prânz.

Astăzi, Capricornii vor fi sunați de cineva din trecutul lor. Dacă nu se întâmplă, înseamnă că acel cineva are doar vechiul tău număr de telefon.

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„Șeful diplomației române a încercat să-l convingă pe omologul său olandez că România merită să fie primită în Schengen”. I-a dat zilnic mici cu muștar, apoi, în ultima zi, i-a spus „NO Schengen, NO mustard”!

„Surpriză neplăcută pentru o șoferiță din Constanța. Mașina lăsată neasigurată a plonjat cu botul într-un lac”. Îmi pare rău pentru ce a pățit, dar mașina arată de parcă a fost adusă la adăpat.


„Şoigu vrea ca Rusia să folosească arme noi şi îmbunătăţite în războiul din Ucraina”. El s-ar fi plâns că soldaților le ia prea mult să toarne praf de pușcă în muschete după fiecare glonț tras.

„Cel puțin șapte din zece locuitori ai planetei au un telefon mobil în buzunar”. Cred că e o subestimare a numărului de dependenți. Sună mai real: doi din zece oameni are un telefon în buzunar, cinci din zece îl au în mână.

„Trei motive pentru care nu ar trebui să încărcăm telefonul mobil pe timpul nopții. Explicația unui pompier”. Ținând cont că ne explică un pompier, cred că motivele sunt evidente. Eram mai curios ce motive ar fi dat un dentist, un psiholog și un rabin. Și ce-ar face cei trei dacă ar intra într-un bar.

„Un vasluian a uitat o oală pe foc, iar martorii au auzit o explozie. Ce s-a întâmplat după”. Nimeni nu a fost rănit, dar se pare că oamenii, din lipsă de pocnitori, au început să improvizeze.

„Bradul de Crăciun din Bacău a devenit viral, după ce, dintr-o greșeală, pomul a fost montat strâmb”. Cu această mișcare, Bacăul s-a înfrățit oficial cu orașul Pisa, din Italia. Mai mulți copii malițioși au cântat, în piața orașului, „O, brad frumos, o, brad frumos, cu cetina tot strâmbă”.

„Bagheta franceză a intrat în patrimoniul UNESCO”. Stai un pic? Au primit și colțurile? Nimeni nu vrea colțurile.

„Doar şase zile ar putea dura preţurile mici la pompă. Analiştii au veşti proaste pentru şoferi, din 5 decembrie”. Dacă vine zăpada, oricum o să apară „mașinile-ghiocei”, care sunt abandonate până le dezgheață soarele, la primăvară.

„Minivacanța de 1 Decembrie a început cu timp pierdut în trafic. Șoferii au făcut haz de necaz: <<Să nu mă prindă radarul>>”. Mini-vacanța chiar capturează esența a ce înseamnă să fii român. Trafic, nervi, haz de necaz, dar totul terminat cu o petrecere. Și, pentru unii, cu o amendă pentru condus sub influență.

„Intervenție de cinci ore a pompierilor pentru salvarea unei vaci care căzuse într-o prăpastie de 30 de metri”. Laptele vacii va fi folosit pentru noua brânză topită, de ediție limitată, „La vache qui tombe”.

„Zeci de blocuri din Sectorul 6, fără apă caldă și căldură, de 1 decembrie”. Trei persoane din cartierul Militari, șocate de știre.

„Consiliul Supervizor din San Francisco a autorizat Poliția să folosească roboți înarmați cu arme letale”. Prima misiune a roboților: să-l găsească pe John Connor.

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

1640: Portugalia își câștigă independența față de Spania iar João IV devine rege. Bine, s-au separat și ca să crească șansele ca echipa campioană mondială la fotbal să fie din Europa.

1835: Hans Christian Andersen publică prima sa carte de povești. Pardon, publică prima sa carte de scenarii pentru desene și filme Disney.

1878: A fost instalată prima linie telefonică la Casa Albă. Normal, s-au grăbit, ca să sune România să-i ureze „la mulți ani”!

1918: Marea Adunare Națională de la Alba Iulia proclamă unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu Regatul României. Coincidența face ca evenimentul să pice fix de Ziua Națională!

1936: Este inaugurat Arcul de Triumf din București, în prezența regelui Carol al II-lea și a reginei Maria. Da, este numai unul, dacă taximetristul te duce pe lângă al treilea Arc de Triumf prin București, vă plimbați în cercuri!

1990: S-a încheiat operațiunea de săpare a tunelului între Marea Britanie și Europa, unind astfel pentru prima dată continentul european de insulele britanice. Nu, contrar teoriilor de pe net, după ieșirea din UE, britanicii nu au blocat capătul tunelului.

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.