ASTRE ROZ-ALBASTRE
Taurii n-au timp de tot ce și-au propus astăzi, așa că se văd nevoiți să prioritizeze. Și da, luni e prea devreme să începi să amâni lucruri pe săptămâna viitoare.
Gemenii descoperă, azi, că graba chiar strică treaba. Dar mai descoperă și că o treabă stricată e mai bună decât una neterminată la timp.
Racii vor o zi numai pentru ei. Parcă au ajutat prea mult, așa că e momentul perfect pentru A.I.R. (Apatie, Ignoranță și Refuz) manifestate prin cei trei NU: nu-mi pasă, nu știu, nu vreau.
ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ
„Au fost stabilite semifinalele Mondialului: Argentina - Croația, marți, 13 decembrie și Franța - Maroc, miercuri, 14 decembrie”. Rămâne să propună Marocul un Ronaldo, după ce Cristiano a plecat acasă. Marocanii încă n-au convins după ce au învins doar Canada, Belgia, Spania și Portugalia.
„Declarațiile inedite ale unui hoț prins furând prin metoda Maradona. Cum a procedat”. Englezii știu cel mai bine cum se fură prin metoda Maradona - pui mâna și speri că nu vede nimeni.
„Cine a inventat fotbalul. Istoria celui mai popular sport din lume”. Evident, românii. Sunt mii de dovezi. De-aia am poreclit Imperiului Otoman ca „Poarta”. De sute de ani avem ambele cartonașe în drapel. „Retrasul în munți” era de fapt cantonament. Și nu pârjoleam recoltele, distrugeam gazonul, ca adversarii să nu poată să se antreneze.
„Haos în Marea Britanie din cauza zăpezii. Zeci de zboruri au fost anulate, iar șoferii își abandonează mașinile pe drum”. Mai mulți internauți bănuiesc că masivele căderi de zăpadă au fost orchestrate de Netflix, ca britanicii să stea acasă și să se uite la noul documentar cu Harry și Meghan.
„Razie într-un complex comercial din București. Ce au găsit jandarmii ascuns în spatele unui zid, într-un magazin”. Marfă contrafăcută. Nu e o surpriză atât de mare, ținând cont că ce era în spatele zidului era și în fața zidului, în vitrină, pe rafturi și în celelalte 20 de magazine din jur.
„Duminică a fost cea mai călduroasă zi de 11 decembrie din România, din ultimii 60 de ani”. Asta și mulțumită și aburului gros, ieșit din sutele de țevi de apă caldă sparte de sub București.
„Un tramvai Imperio s-a defectat la câteva ore după ce a fost pus în circulație în București”. Este OK, nu e cu adevărat un produs românesc până nu este reparat măcar o dată, de preferat printr-o improvizație. Tramvaiul a fost, probabil, conceput să circule în condiții ideale, genul de condiții pe care București nu le-a avut în ultimii 2.000 de ani.
„Rută Intercity cu tren stricat la inaugurare. Cu ce întârziere vor ajunge călătorii de la Suceava la București”. CFR, la vrăjitoare, unde speră să scape de blestemul „să-ți moară la inaugurare".
„O tânără a născut pe neaşteptate, în avion, în timp ce venea în Olanda din Ecuador. Femeia nu ştia că e însărcinată”. Practic, ea și avionul aveau la bord un pasager clandestin. Evident, a fost pusă să plătească un bilet în plus. Am aflar, măcar, răspunsul unei întrebări foarte vechi: de unde vin bebelușii? Din Ecuador, cu avionul.
A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ
1868: Înființarea agenției diplomatice române la Viena. Un eveniment istoric pe care mulți români ar alege să-l boicoteze, alături de Mozart, șnițel și vacanțele în Alpi.
1896: Guglielmo Marconi a făcut, la Londra, prima demonstrație publică a radioului. Din mulțime s-ar fi auzit „dă, bă, pe Kiss FM”!
1911: Delhi înlocuiește Calcutta drept capitală a Indiei. Asta și ca englezii să nu mai traverseze toată țara ca să ajungă în capitală. Dacă România ar fi fost colonie britanică, sigur capitala ar fi fost mutată la Nădlac.
1913: Pictura „Mona Lisa" a lui Leonardo Da Vinci a fost recuperată, la Florența, dupa doi ani de la furtul ei din Muzeul Luvru din Paris. Au avut noroc că tabloul a plecat spre Italia, dacă ajungea în Marea Britanie, acolo l-am fi admirat și astăzi.
1927: S-a înființat Asociația Presei Sportive din România, care, la origini, chiar scria mai mult despre sport și mai puțin despre iubitele sportivilor.
1941: Al Doilea Război Mondial: România declară război Statelor Unite! Le cerem 10.000 de vize, ca să venim să ne luptăm cu ei.
2002: Uniunea Europeană a invitat zece țări candidate la aderare. România și Bulgaria au fost amânate pe 2007. Ne-au lăsat să ne pregătim pentru intrarea în Schengen.
2012: Coreea de Nord lansează cu succes primul ei satelit, Kwangmyŏngsŏng-3-2. Conform presei din Coreea de Nord, este primul și singurul satelit de pe cer și a ajuns pe orbită aruncat de Kim Jong-un, cu mâna lui.