AZI, ACASĂ ȘI-N DEPLASARE
Trăim o zi de marți, 13, dar nu cred că mai are rost să fim superstițioși. Ultimele „ghinioane” prin care am trecut nu au avut nimic de-a face cu superstițiile. Marocul a făcut ravagii la Mondial pentru că antrenorul a găsit un trifoi cu patru foi pe marginea terenului de antrenament? Nu. Portugalia a plecat acasă pentru că Ronaldo a spart o oglindă și-a vărsat sare? Nu. Austria ne-a blocat intrarea în Schengen pentru că fiecărui român i-a tăiat calea, în aceeași zi, o pisică neagră? Nu. Deci, dintr-o realizare pesimistă, putem să extragem o picătură de optimism: superstițiile mint, ghinionul nu așteaptă niciodată ziua de marți, 13.
Este ziua aristei Taylor Swift, despre care au tot curs știri în ultimul an. Este unul dintre cei mai ascultați cântăreți, cu un album care a ocupat multe poziții în topurile muzicale. Dar și cu un avion privat foarte plimbăreț, pe care au cășunat mai multe agenții de protecție a mediului. Va fi interesant de văzut - dacă se va desparți de avionul privat, va menține tradiția, de a scoate un album despre cât de oribilă a fost relația cu el?
ASTRE ROZ-ALBASTRE
Leii au o zi plină de călătorii. Astrele nu sunt foarte clare aici. Ori veți merge literalmente undeva, ori o să vă luați, metaforic, câmpii. Alternativ, veți fi trimiși să plimbați ursul.
Fecioarele vor fi nevoite, azi, să nu dea glas opiniei adevărate pe care o au despre cineva. Nu uita, toată lumea are puterea să aducă zâmbete într-un loc. Unii când intră, alții când ies.
Balanțelor le va fi stricată rutina zilnică. Nu este neapărat o problemă, în viață este bine să te ferești, pe cât poți, de cei patru R: Rutină, Rugină, Ruină și Rate la bancă.
ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ
„Zboruri suspendate în UK, din cauza ninsorii. Un român și-a rupt pașaportul de nervi că nu poate ajunge acasă”. Tom Hanks, dispus să-l joace pe român în partea a doua a filmului „Terminalul”.
„Primăria Capitalei încasează zece milioane de lei din parcări în acest an, anunţă viceprimarul Bujduveanu”. Este pe locul doi la încasările din parcări, după parcagiii din Sectorul 2.
„Cum a oprit o bătrână de 91 de ani un jaf la banca unde venise să-și ridice pensia: <<Îmi plac filmele și serialele polițiste, așa că știu câte ceva>>”. Gurile rele spun că bătrânica este mai calificată decât mulți agenți de la Poliția Locală. Pensionara a mai dorit să anunțe că are și un BMW din 2017 de vânzare, cu care a mers numai până la bancă și înapoi.
„Un bărbat din Dolj a sunat la 112 pentru că îl bate iubita. Cum l-au prins polițiștii cu minciuna și cu 140 kg de petarde”. Am putea să spunem că bărbatul nu pocnea de istețime.
„Cum a dat CFR peste 20 milioane de euro pentru curățenia vagoanelor. Inspectorii au aplicat amenzi din cauza mizeriei din trenuri". La cum arată vagoanele, probabil că ăsta este totalul dat pe curățenie, de la fondarea CFR-ului, în 1880.
„UE anunţă că în 2023 ar putea să apară o penurie de gaze". Asta se întâmplă când se se schimbă obiceiurile culinare din UE.
„Zborul SpaceX pe Lună va include un DJ, un YouTuber şi un rapper K-pop". Extratereștrii pot cumpăra bilete de la niște sibieni care au ajuns pe Lună cu brânză.
„Armata rusă cere donații de instrumente muzicale, cu scopul de susținere a moralului". Rusia schimbă țelurile. Dacă tot nu câștigă războiul, speră măcar la un loc trei la Eurovision.
„Un activist german şi-a băgat mâna în cimentul din asfalt”. La ce calitate are asfaltul din România, poți să faci asta și la un an după ce a fost turnat.
A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ
1294: Papa Celestin al V-lea se retrage din funcția de Papă, la doar cinci luni după ce a fost ales. Întrebarea este… cum i-a trimis demisia șefului său?
1524: Este confirmat la Istanbul Radu de la Afumați. Ca domn al Țării Românești, nu rege al manelelor, cum ar sugera numele.
1553 - S-a născut Henric al IV-lea al Franței, pe care l-am inclus aici ca să vă arăt portretul lui, cu privirea unui tată când fiul adolescent îi cere să meargă la o petrecere și promite că nu o să bea.
1642: Noua Zeelandă a fost descoperită de navigatorul olandez Abel Tasman. Expediția a fost gonită de un grup nervos de hobbiți.
1928: Are loc, la Filarmonica din New York, premiera compoziției „Un american la Paris”, de George Gershwin. Nu, nu a fost compusă pentru coloana sonoră a serialului „Emily in Paris”.
1996: Liderii Uniunii Europene au prezentat design-ul bancnotelor. Șapte zile mai târziu, liderii Uniunii Falsificatorilor Europeni au prezentat același design.