Funkiss 1 februarie | Prima zi din restul lunii tale

Poliție, Poștă, Primărie și alte instituții cu P.

ASTRE ROZ-ALBASTRE

Racii au azi o percepție distorsionată a timpului. Au impresia că e vineri când de fapt e joi. Ha, ai crezut! E de abia miercuri!

Leii sunt pe cale să piardă ceva important. Dacă știi vreun Leu, știi că acel ceva este probabil cumpătul.

Fecioarele au o zi cum nu se poate mai bună. Asta nu înseamnă că e grozavă, doar că atât s-a putut.

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„Un bărbat a sunat la poliție că o femeie necunoscută se află în patul lui. Poliția a descoperit că era chiar partenera lui de viață, dar bărbatul băuse și nu o recunoscuse”. Vedeți, domnilor, așa arată loialitatea.

„Pentru prima dată în istorie, publicul va asista la ungerea cu ulei sfânt a suveranului Marii Britanii”. Gurile rele spun că „uleiul sfânt” pregătit pentru ceremonie miroase surprinzător de mult a Bengay.

„O influenceriță din China, amendată cu peste 17.000 de euro pentru că a gătit și a mâncat un rechin alb”. OK, poate că pandemia de COVID nu a pornit de la o supă de liliac, dar hai să nu mai testăm ce supe pornesc pandemii.

„Recensământ 2022. Covasna este județul cu cei mai mulți celibatari”. Pentru a targeta mai eficient zona, o nouă versiune a aplicației Tinder te va lăsa să marchezi profilele cu „no bine” sau „ioi”.

„Factorii poștali se vor numi de acum curieri poștali”. Un an plin de inovații pentru Poșta Română. Mai întâi au trecut la Windows ‘95, acum asta.

„Grevă generală în Franța. Peste un milion de oameni sunt aşteptaţi să protesteze astăzi, faţă de reforma vârstei de pensionare”. Problemele de azi ale Franței: „Liberté, égalité, ieșiré la pensié”!

„Tren de călători atacat cu pietre, aproape de Botoşani”. Probabil oamenii s-au enervat că, atât timp cât sunt trenuri spre Moldova, n-o să facă ăia autostradă.

„România vrea să cumpere submarine. Singurul submarin al forțelor navale române nu a mai ieșit în larg de peste 20 de ani”. Pentru necunoscători, despre submarinul românesc era piesa din 1966 „Yellow Submarine” a trupei Beatles, original numită „Blue, Yellow and Red Submarine”.

„Prima de casare pentru programul Rabla va crește cu 15% în 2023”. La o Dacie din 2007 casată, românii își vor permite un plin de motorină.

„Un ieşean, obligat să plătească facturile unei case în care nu mai locuieşte de opt ani. Noii proprietari nu au transferat contractul pe numele lor”. Asta este ceea ce tinerii din ziua de azi denumesc un „life hack”.

„Temperatura ideală din casă în timpul iernii: între 18 și 20 de grade”. Probabil că știrea s-ar fi continuat „a declarat Nicușor Dan”. 

„Institutul Naţional de Statistică: fenomenul de îmbătrânire s-a accentuat în România”. Confirm. Așa m-am trezit cu o durere de șale și ieri nu era.

„Transparency International: În România, percepţia asupra corupţiei din sistemul public se menţine”. O vorbă vehiculată prin diverse instituții: „nu-i corupt ăla care cere”...

„STUDIU. Oamenii de știință au demonstrat că dragostea… nu există”. Studiul a fost realizat pe câteva zeci de perechi de rozătoare pufoase, deci super relevant pentru oameni. Zgârciții vor cita oricum rezultatele studiului, pe 14 februarie, când vor ajunge acasă fără flori.

„Oamenii de afaceri din Marea Britanie cer introducerea mai multor limbi străine în universități”. Din 2024, studenții vor face cursuri de americană.

„Un bărbat din Alba a închiriat de Crăciun unor bucureșteni o cabană din Apuseni care nu există”. Oamenii și-au dat seama că ceva nu e în regulă când indicațiile să ajungă la cabană erau „Faceți dreapta după banca aia cu rate rezonabile. Treceți de sediul proaspăt renovat al Poștei. Mergeți tot înainte pe drumul proaspăt asfaltat. E cabana aia care are în curte o Dacie care pornește la prima cheie”.

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

1789: A fost ales primul președinte al SUA, George Washington. Donald Trump contestă rezultatele.

 1814: Vulcanul Mayon, situat în Filipine, a erupt, provocând distrugeri masive. Contrar ce ai intui din numele său, din el a ieșit tot lavă și nicidecum maioneză.

1847: Se inaugurează Teatrul de la Copou din Iași cu „Bătălia moldovenilor cu cavalerii teutoni la Marienburg”. OTV a lămurit-o printr-un sondaj televizat: „cine-ar câștiga dacă s-ar bate moldovenii cu teutonii”. Moldovenii, evident.

1852 - S-a născut Ion Luca Caragiale, care a observat atât de atent spiritul uman și firea românului încât multe dintre citatele sale se aplică și astăzi.

😂 „Norocul e prea puțin și lumea prea multă”.

😂 „Voiești a cunoaște lumea? Privește-o de aproape. Voiești să-ți placă? Privește-o de departe”.

😂 „Proștii mor, însă prostia e nemuritoare”.

😂 „În România, lingușirea și hoția sunt virtuți”

😂 „La noi, minciuna, adulterul, uneltirea mișelească sunt niște nimicuri pline de haz de care râd toți cu multă poftă”

😂 „Un om nu trebuie să încerce decât ceea ce poate”

Și, pregătit pentru această epocă, în care toți, pe internet, devenim experți în subiectul zilei, din orice domeniu ar fi el, Caragiale a spus:  

„Opiniile sunt libere, dar nu și obligatorii”.

1884: A fost publicată prima ediție a Oxford English Dictionary, un DEX care s-a ajuns. 

1919: A fost desemnată prima Miss America, Margaret Gorman. Zilele trecute a fost aleasă Miss America anului 2023, Grace Stanke.


1968: A fost înființată Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina. Cei ce termină cursurile ajung ofițeri de Poliție. Cei ce nu termină cursurile, agenți de Poliție Locală.

1996: Lansarea în viața politică românească a Partidului „Alternativa României”. Din nefericire, numărul de români plecați din țară arată că mai mulți căutau, de fapt, o alternativă la România.

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.