România vrea să fie între primele opt echipe masculine la Campionatul Mondial de polo pe apă U20 de la Otopeni

Federația Română de Polo, sub egida World Aquatics, organizează cel mai important eveniment de polo pe apă din lume pentru sportivii cu vârste de până la 20 de ani – Campionatul Mondial masculin de polo pe apă U20

Una dintre cele mai importante competiții de polo pe apă de anul acesta se va ține la Otopeni, în bazinul din incinta Complexului Sportiv de Natație, între 10 – 17 iunie 2023. România are ca obiectiv intrarea între primele opt echipe ale lumii, ceea ce i-ar asigura participarea la următoarele ediții ale competiției.

La competiția din România vor fi prezente toate ocupantele podiumului mondial de la ediția precedentă a CM U20, găzduită în urmă cu doi ani de Praga Alături de Serbia, campioana en-titre, de medaliata cu argint Italia – finalista din 2021și de Muntenegru, ocupanta locului 3, din Europa s-au mai calificat Spania, Ungaria, Grecia, Croația, România. Asia va fi reprezentată de naționalele din Japonia, Kazakhstan, Iran, China. Din America vor veni reprezentativele Braziliei, Statelor Unite ale Americii, Argentinei, Canadei, Peru. Africa de Sud va reprezenta Africa, iar Australia și Noua Zeelandă - Oceania.

Președintele FR Polo, Alexandru Matei, fost component al naționalei de polo a României care a participat la Jocurile Olimpice Londra 2012 - ultima prezență tricoloră în întrecerile olimpice de polo - promite organizarea unei ediții de vis a Mondialului. „Suntem bucuroși că România va găzdui un eveniment de asemenea anvergură, la care vor lua parte cele mai valoroase echipe naționale din întreaga lume. Avem toate atuurile pentru a organiza un turneu mondial de înaltă clasă, la cele mai moderne standarde și în cele mai bune condiții. Găzduirea aceastei ediții a Campionatului Mondial putem spune că este cadoul Federației Române de Polo pentru toți iubitorii acestui sport din România, la un secol de la primul meci de polo care s-a disputat într-un bazin de la noi. Sperăm într-o relansare în forță a poloului românesc și suntem convinși că Mondialul de la Otopeni va fi doar începutul unei lungi serii de competiții de anvergură la care publicul iubitor de polo din România va putea fi prezent de acum încolo”.

Atât primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, cât și viceprimarul, Stelian Bujduveanu, și-au exprimat mulțumirea cu privire la poziția și rolul României  în această competiție, accentuând sentimentul de bucurie față de eforturile Federației Române de Polo, în care au încredere că vor organiza un eveniment istoric. 

Viceprimarul orașului Otopeni, Constantin Clim, este de asemenea convins de reușita organizării competiției: „Anul trecut, Complexul Sportiv de Natație din Otopeni a găzduit Campionatele Europene de înot pentru juniori și a fost un succes. Anul acesta ne vom așeza numele orașului nostru și pe harta poloului mondial. Suntem pregătiți să ne întâmpinăm oaspeții cu brațele deschise, așa cum știm noi, românii, și cu siguranță aceștia vor reveni și cu alte ocazii”.

La 100 de ani de la primul meci de polo atestat pe teritoriul României, țara noastră găzduiește cele mai mari echipe de polo pe apă din lume. Așa că acest eveniment nu va scoate în evidență doar încrederea comunității de polo în țara noastră, dar va fi, în esență, o sărbătoare de mare clasă a centenarului pe care acest sport spectaculos îl împlinește în România.

de Irina-Maria Marinescu

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.