Lewis Capaldi vorbește despre cum succesul i-a afectat sănătatea mintală

Lewis Capaldi îți prezintă parte din viața lui, în documentarul „How I'm Feeling Now” de pe Netflix.

Primul său album „Divinely Uninspired to a Hellish Extent” a avut un succes record în UK în 2019-2020, ba chiar și la nivel global, așa că așteptările fanilor pentru al doilea album au fost majore. Artistul a simți această presiune, fapt care l-a afectat atât la nivel fizic, cât și la nivel psihic.

În documentarul de pe Netflix (disponibil din 5 aprilie), Lewis vorbește despre cum s-a transformat viața lui odată cu succesul pe care l-a avut, dar duce privitorii și în copilăria lui din Scoția, locul unde a început totul.


Chiar dacă viața lui pare superbă, în urma faimei, el s-a ales cu atacuri de panică, o zvâcnire necontrolată în umăr, dar și cu un diagnostic de Sindromul Tourette. Așa cum zice, pe lângă toate astea, Capaldi se confruntă și cu „sindromul impostorului.” 

„Nu am încredere în abilitățile mele de a scrie versuri și cred că treaba asta a devenit din ce în ce mai rea, pe măsură ce am început să am mai mult succes. Zvâcul din umăr devine și mai rău, atunci când mă așez să cânt la pian și este fizic dureros. Respir greu și spatele mă doare îngrozitor atunci când fac asta”, zice el.


La fel se întâmplă și când are atacuri de panică: „Sunt complet deconectat de realitate. Nu pot să respir, nu simt că intră aer în mine, mă simt amețit, simt că ceva se întâmplă în capul meu și transpir. Întreg corpul meu face ceea ce face umărul meu și am convulsii. Ori mă simt blocat și cred că voi fi așa mereu, ori simt că voi muri”, spune el.

În același timp, artistul simte că tot ceea ce i se întâmplă este o reacție la viața lui din prezent. Odată ce a primit un diagnostic de Tourette, afecțiune care provoacă aceste ticuri, el s-a mai liniștit și încearcă să-și ducă treaba la bun sfârșit - el va lansa un nou album în vară și abia așteptăm să-l ascultăm. 


Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.