În această dimineață s-a dat trezirea cu „Banana Song”, pentru că pe 20 aprilie este Ziua Internațională a Bananelor. Astfel, la micul dejun s-au servit tot banane.
Dinu a mai anunțat și celelalte lucruri sărbătorite astăzi: Ziua Limbii Chineze, Ziua Asemănării, Ziua Internațională a Presei Libere, Ziua Bate Palma.
Drept urmare s-a ascultat „Dragostea din Tei” în versiunea chineză, s-a urat „Bună dimineața!” în chineză și s-a vorbit despre bucătăria chinezească.
Melodia care trezește nostalgia
Oprișan a ales din nou MC Hammer cu „Pray”.
Ai cuvântul!
Potrivit acestuia, Agenţia Spaţială Europeană (ESA) a anunţat că proiectul gândit de cei trei elevi va fi aplicat în perioada aprilie - mai pe Staţia Spaţială Internaţională, datele culese în cadrul experimentului urmând să fie prelucrate de aceştia la sfârşitul lunii viitoare.
Kissopedia
Pentru că astăzi este și Ziua Presei Libere, Oprișan a ținut să vorbească despre cel mai important ziar din lume, unul românesc: Zimbrulu și Vulturulu. Acesta a fost un ziar apărut în secolul al XIX-lea în Moldova. A fost primul ziar de orientare unionistă cu preocupări literare, care a introdus foiletonul literar în publicistica românească. Un exemplar al acestui ziar a ajuns să fie cel mai scump ziar din lume.
Acesta a fost scos la Iași, iar valoarea exemplarului gazetei este dată de faptul că a fost francată cu opt mărci poștale „Cap de bour” de 5 parale, din a doua emisiune din 1858. A fost tipărit în luna mai, iar coincidența a făcut ca acesta să fie primul dintr-un teanc de ziare expediat la Galați. Pentru că pachetul respectiv cântărea foarte mult, pe primul ziar s-au aplicat opt timbre din a doua emisiune „Cap de bour”, cu legenda „PORTO GAZETEI”, pe hârtie azurată, obliterate cu ștampila rotundă IASSY MOLDOVA. Ajuns la destinație, Zimbrulu și Vulturulu a fost vândut unui librar, colecționar de timbre. Numele deținătorilor acestui ziar în secolul al XIX-lea nu este cunoscut, pentru că nu există documente care să arate primii proprietari. În 1969, proprietarul de atunci al ziarului l-a prezentat, alături de colecția sa de timbre, la o expoziție mondială organizată la Sofia și a câștigat marele premiu. Ulterior, ziarul a intrat în posesia unui colecționar din Elveția. Exemplarul a fost achiziționat la începutul anului 2007 cu suma de 830.000 euro, în urma unei licitații, de Joseph Hackmey, un colecționar evreu din Londra. Oprișan a estimat că acum acesta ar valora 3 milioane de euro.
N’aduce anu’... ce aduce Băcanu!
VUNK
„Eu sunt gemeni și am scris piesa asta în aceeași perioadă cu „Vino, Du-te”. Dar trebuie să ascultați piesa și să vedeți clipul, că, așa, să explic bancul, nu e ok.”