DesKiss Dimineața, 7 februarie - ce urăști să faci și cel mai frumos fragment despre prietenie

De luni până vineri, între 07:00 și 10:00, la „DesKiss Dimineața”, Cătălin Oprișan, Ciprian Dinu și Corina Băcanu spun lucrurilor pe glume!

În a treia zi din această săptămână, matinalul DesKiss Dimineața a început cu știrea că în Zanzibar s-a terminat toată berea. Probabil din cauza românilor care-și fac concediile pe acolo, deși Corina a punctat că aceștia e posibil să-și ia berea de-acasă.  

Tot Corina a fost și cea care deschis ghișeul Whatsapp și a cerut ascultătorilor să spună ce urăsc să facă cel mai mult pe lumea asta. 


Răspunsurile au venit, iar dintre ele amintim: bătutul covoarelor, trimisul la cumpărături, trezitul devreme, mersul la muncă, făcutul pe telecomanda când erau mici etc.  

Apoi, vitaminele i-au urat la mulți ani Deliei și au pus pentru ascultători piesa „Cine m-a făcut om mare”.


Semnificațiile zilei

- Ziua Internațională a Cititului Împreună - Ziua Internațională a Cititului Împreună este o zi în care se sărbătorește oportunitatea de a citi cu voce tare împreună. Astfel, copiii și adulții sunt încurajați să ia o carte, să găsească audiență și să citească cu voce tare. Evenimentul este celebrat în peste 170 de țări. 

- Ziua Trimite o Felicitare unui prieten - Poate e ciudat să îți mai faci timp astăzi să alegi o felicitare tipărită, să scrii un mesaj și să o timiți prin poștă. Dar ce bucurie îi vei face prietenului și ce satisfacție când acesta te va suna să îți mulțumească.

- Ziua în care faci cu mâna, prietenos, vecinilor - Nu toată lumea se află în relaţii bune cu vecinii, dar, un lucru asupra căruia putem fi cu toţii de acord este că am avea nevoie de mai multă bunătate în lume, şi despre asta este vorba în această zi. Salutările entuziaste şi fericirea autentică de a vedea o altă persoană o pot face pe aceasta să se simtă bine şi să îşi înceapă ziua în cel mai bun mod posibil.

- Ziua Baletului - Artă și atletism. Cu mult înainte să poată vorbi, oamenii și-au exprimat sentimentele și gândurile prin mișcare, prin dans. Originile baletului pot fi urmărite din perioada Renașterii – mișcare culturală care s-a întins pe perioada secolelor XIV-XVII și în dansurile de la curtea regală franceză sau italiană. În acele vremuri, dansul era parte a educației sociale. Orice eveniment era sărbătorit prin dans.  

- Ziua Internațională a Confruntării (International Clash Day) - Această zi este dedicată celebrării diversității muzicale și a impactului pe care muzica o are în exprimarea unor opinii și stări de spirit. „International Clash Day” are rădăcini în muzica trupei punk The Clash și își propune să încurajeze oamenii să reflecteze asupra provocărilor sociale și politice prin intermediul muzicii. Este o zi în care se promovează spiritul de rebeliune și conștientizare a problemelor globale.

- Ziua Fettucinelor Alfredo - Fettuccine Alfredo sau fettuccine „all’Alfredo” – adică paste late de casă învăluite într-un sos cremos de parmezan cu unt. Sunt originare din Roma.

- Ziua Tabelului Periodic al Elementelor - Tabelul periodic al elementelor sau tabelul lui Mendeleev cuprinde toate elementele chimice într-o formă tabelară, așezate în funcție de numărul lor atomic, de configurația electronică și de unele proprietăți chimice recurente.

- 7 februarie 1741 - A apărut „Marele Hrisov al lui Constantin Mavrocordat”, care stabilea o serie de reforme fiscale si administrative in Țara Românească. Textul a fost publicat in ziarul „Mercure de France”, în iulie 1742.

- 7 februarie 1777 - S-a născut, la Golești, în Argeș, Dinicu Golescu, cărturar si memorialist. A înființat in 1826, pe moșia sa din Golești, o scoală în care puteau învăța gratuit tineri, indiferent de categoria sociala din care făceau parte.

- 7 februarie 1812 - S-a născut scriitorul englez Charles Dickens (“Marile speranțe”, “David Copperfield”, “Oliver Twist”, “Prietenul nostru comun”, “Colind de Crăciun”); (m. 9 iunie 1870).

- 7 februarie 1895 - În România, comitetul de conducere al asociației “Astra” decide elaborarea şi publicarea “Enciclopediei române”, sub îndrumarea lui Cornel Diaconovici, primul secretar al Asociației. Lucrarea a apărut in trei volume între 1898 și 1904.

- 7 februarie 1914 - Charlie Chaplin a debutat cu rolul care l-a făcut celebru în întreaga lume, micul Vagabond, în pelicula “Kid Auto Races in Venice”.

- 7 februarie 1922 - Marie Curie devine prima femeie membru al Academiei franceze de medicină.

- 7 februarie 1935 - Celebrul cuplu de comici Stroe si Vasilache, prezintă în premieră “Bing Bang” – primul film sonor realizat la București cu o aparatură construită de inginerul român Argani.

- 7 februarie 1998 - S-a deschis a XVII-a ediție a Jocurilor Olimpice de iarna de la Nagano, in Japonia.

Aniversări muzicale

• 7 februarie 1964 - Trupa britanică The Beatles a efectuat primul sau turneu în SUA.

Ai cuvântul 

În această dimineață, ascultătorilor li s-au cerut să dea răspunsuri care să înceapă cu litera „B”. Adelin din Pitești a intrat în direct și a reușit să răspundă corect la 10 din 10 întrebări. Așadar, el a plecat de la DesKiss Dimineața mai bogat cu 100 de euro.

Cel mai frumos fragment despre prietenie

Pentru că astăzi este Ziua Internațională a Cititului Împreună, Oprișan a ținut să citească cel mai frumos fragment despre prietenie, din toată literatura, în opinia lui: 


În ultima oră de emisiune, Corina a citit o știre despre o situație ieșită din comun din UK.

„O femeie a rămas șocată după ce casa funerară care a incinerat-o pe bunica ei i-a scos implanturile mamare și au întrebat-o dacă vrea să le ia acasă. Deși implanturile realizate din materiale nemetalice nu sunt de obicei îndepărtate înainte de incinerare, femeia susține că cei de la casa funerară au decis să le scoată oricum”, a citit Corina. 

Sfatul ei a fost că dacă tot le-au primit înapoi, ar putea să facă ce ar face românii, să le scuture de praf și să le refolosească. 

Oprișan a avut și el o știre inedită, despre un magazin automatizat de cartofi care este deschis 24 de ore din 24 şi oferă mereu marfă proaspătă. 

„A apărut easy-box-ul de cartofi - afacere născută din criză de timp şi poftă de cartofi prăjiţi. Primul din România a fost deschis de un fermier din vestul ţării, care nu mai ştia cum să vândă marfa mai repede ca să nu se mai strice în depozite. Jaroslav Zetocha, un fermier de origine slovacă stabilit în Şinteu, în apropiere de Oradea, produce 120 de tone de cartofi pe an. Ca să nu mai bată 100 de kilometri dus-întors până la piaţa din oraş, a investit 15.000 de euro într-o căsuţă de lemn compartimentată”, a citit Oprișan.  

Ascultă întreaga emisiune DesKiss Dimineața de astăzi, 7 februarie: 

DesKiss Dimineața - 7 februarie 2024

DesKiss Dimineața, 01:20:05

DesKiss Dimineața - 14 noiembrie 2024

DesKiss Dimineața, 00:01:10

DesKiss Dimineața - 13 noiembrie 2024

DesKiss Dimineața, 01:24:17

DesKiss Dimineața - 12 noiembrie 2024

DesKiss Dimineața, 01:25:51

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.