Ecaterina Teodoroiu - singura femeie reprezentată pe o bancnotă românească

ELE au cucerit lumea, de la podiumurile olimpice la scenele de concert și laboratoarele de știință... ELE au făcut istorie! Și continuă să o facă!

Ecaterina Teodoroiu a fost o cercetașă și participantă la Primul Război Mondial, unde a murit la sfârșitul bătăliei de la Mărășești luptând în fruntea unui pluton de infanterie al Armatei Române.

Inițial, și-a dorit să devină învățătoare în București, acolo unde a demarat înființarea primelor organizații de cercetași din România.

Ulterior, ea a fost infirmieră pe frontul din Vădeni, Târgu-Jiu, regiunea sa natală, iar apoi a hotărât să lupte pentru patrie cu prețul propriei vieți.

În campania eroinELE te provocăm să le recunoști pe cele care au lăsat o amprentă de neșters în istoria noastră. Cu indicii captivante oferite pe parcursul zilei, ascultă, gândește-te și trimite-ne răspunsul tău! Primești indicii, deslușești mistere și, dacă răspunzi corect cel mai repede, pe WhatsApp la 0722206020, poți câștiga premii fabuloase de la TEILOR. Să vedem cât de bine cunoști marile femei care au scris istorie în România!

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.