Cool Stuff

Fanii artistei Taylor Swift au generat cu adevărat un cutremur, în timpul show-ului ei din Los Angeles 2023

Nu e de joacă cu fanii Taylor Swift.

Experta în seismologie Gabrielle Tepp a oferit un interviu recent celor de la The Los Angeles Times, unde a vorbit despre rezultatele unui nou studiu care confirmă faptul că fanii artistei, în timpul unui show pe care l-a susținut în Los Angeles anul trecut, au generat cu adevărat un cutremur, cât au dansat pe melodia „Shake It Off.”


„Concertele generează genul ăsta de semnale armonice și nu se știe mereu de ce. În cazul de față, asta ne-a interesat - să vedem dacă putem descoperi cu exactitate ce le-a cauzat”, a spus Tepp.

Descoperirile pe care specialista și echipa ei le-au descoperit au fost publicate la începutul lunii, în studiul „Shake to the Beat: Exploring the Seismic Signals and Stadium Response of Concerts and Music Fans.”

Practic, cercetarea arată că atunci când Swift a cântat pe stadionul SoFi din Los Angeles, în august 2023, 70.000 de fani au sărit și dansat atât de tare, încât au generat activități seismice. 


Artista a avut șase show-uri în LA, așa că pentru a culege datele, experții au setat senzori de mișcare în apropierea stadionului, în a cincea zi de spectacol.

Dintre toate piesele, „Shake It Off” a generat un cutremur cu magnitudinea de 0.85 - mai exact, mișcarea fanilor pe melodia asta a generat activitatea seismică; „Love Story” a fost pe locul II ca impact.

Nu este pentru prima oară când Taylor și fanii ei au generat ceea ce a devenit cunoscut drept „Swift-quake”; în iulie 2023, ei au generat, conform CNN, în Seattle, un cutremur cu magnitudine de 2.3.


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.