Update your city break - Brașov și superbele pensiuni din apropiere

Brașov este una dintre cele mai frumoase și accesibile destinații pentru un city break rapid și la îndemână, oferind o combinație perfectă de istorie, cultură și natură. Bineînțeles, orice explorarea a orașului de sub Tâmpa trebuie să înceapă cu o vizită a Centrului Vechi, cu o plimbare pe străzile înguste, pline de farmec și printre clădirile istorice pline de povești. Poți poposi în celebra Piața Sfatului, unde există foarte multe terase cu o ofertă culinară diversificată. De asemenea, un tur al Bisericii Negre este recomandat, fiind unul dintre cele mai reprezentative monumente de arhitectură gotică din România, datând din secolele XIV-XV. În apropiere se găsește și Strada Sforii, cea mai îngustă stradă din Europa. Iar Turnul Alb este un alt monument istoric remarcabil, ce oferă o priveliște minunată. 

Apropo de asta, de pe muntele Tâmpa, unde poți ajunge cu telecabina sau pe jos, vei fi răsplătit cu o priveliște panoramică superbă asupra întregului oraș și a Masivului Postăvaru.

Dacă iubești natura, nu trebuie să ratezi o drumeție în Munții Făgăraș, care se află în apropierea Brașovului. Poți opta pentru trasee ușoare sau mai dificile, în funcție de preferințele tale. Iar o opțiune de cazare inedită în această zonă este Pensiunea Dealul Verde, din Porumbacu de Sus. Prima impresie pe care o vei avea este că această cazare este un tărâm de poveste.


„Locația perfectă pentru „Dealul Verde” aveam să o descoperim după nenumărate weekenduri în care evadam din București cu scopul de a descoperi și în realitate locul care exista deja în mințile și sufletele noastre. Într-un asemenea weekend, aflându-ne la doar 40 de km de Sibiu, ne-a atras atenția un cerb care, cocoțat pe vârful unui deal, își exersa talentul de tenor. Ca într-un puzzle cu emoții și trăiri, am răsuflat ușurați: tocmai găsisem locul potrivit în care visul nostru avea să prindă viață. După peripetii si emotii nenumărate, am deschis șantierul în octombrie 2018, iar astăzi visul nostru a devenit cea mai frumoasă realitate”, povestesc proprietarii pensiunii. 

O altă cazare inedită pe care o poți avea în vedere atunci când plănuiești o vizită în Brașov, dar nu-ți dorești neapărat să rămâi în oraș, ci în vrei să stai în mijlocul naturii, este Wolkendorf.


Acest BIO-hotel a devenit o etichetă pentru capacitatea de a utiliza resursele într-o manieră sustenabilă, protejând mediul înconjurător prin acțiunile lor. Pentru proprietari, principiile BIO reprezintă un stil de viață după care au fost create toate serviciile. Vacanțele lungi sau micile plimbări de un weekend, își găsesc locul potrivit aici, în atmosfera de la marginea pădurii din localitatea Vulcan, situată în apropierea orașului Brașov.

O altă zonă spectaculoasă din apropierea Brașovului este rezervația naturală Cheile Vârghișului. Este fără îndoială una dintre cele mai spectaculoase văi cu chei din Transilvania. În defileul de stânci se găsesc în total 125 de peșteri, din care se poate vizita cea mai lungă cavernă a văii, cu o lungime de 1527 de metri, peștera Almási (cunoscută și ca peștera Orbán Balázs), respectiv peșterile Lócsűr, Kőcsűr, precum și Tatárlik. Fauna și flora regiunii sunt extrem de bogate, găzduind un total de 19 specii diferite de liliac, iar regiunea poate fi considerată, de asemenea, habitatul a numeroase plante deosebite și rare, valoroase. Pe lângă toate acestea, tot de aici se poate urca pe Máltető, unde vă puteți bucura de o vedere fără pereche a văii Vârghișului. 

După o vizită prin Brașov, poți alege să te cazezi aici la superbul Körtövés Guest Village, o cazare autentică „off grid”.


Körtövés este cu adevărat o cazare inedită, deoarece reprezintă un sat din epoci anterioare, fără rețea electrică, semnal pe telefon sau acces wifi. Tot ce vezi aici este în mare parte local și lucrat manual - lucrări din fier forjat, pardoseli, uși și ferestre, sobe cu lemne, precum și mobilier sau echipamente de amenajare interioară ca lămpi, saltele și țesături.

Iluminatul se face cu lămpi cu petrol în loc de electricitat. De aici se organizează tururi ghidate, vizite la observatorul de urși și alte activități în aer liber.

Toate aceste cazări speciale sunt locațiile partenere Up România. Asta înseamnă că un sejur aici poate fi plătit prin Cardul Up Vacanță, un instrument de plată rapid și sigur prin care angajații își refac forțele în concediu, business-ul angajatorului primește un suflu nou (cei care acordă primele de concediu pe cardul de vacanță beneficiază de deductibilitate fiscală și scutire de contribuții patronale și salariale în limita a 19.800 lei anual, pentru fiecare angajat cu contract individual de muncă).

Așadar, un city break în Brașov este o alegere excelentă pentru a experimenta farmecul istoric și natura spectaculoasă a Transilvaniei, oferind o varietate de activități și locuri fascinante de explorat.

_____________________________________


Dezvoltat sub licenta Mastercard, Cardul Up Vacanță îți oferă posibilitatea să acorzi salariaților un concediu relaxant oriunde în România. Acesta este un instrument de plată în pas cu tendințele de cumpărare actuale, cu tehnologie contactless încorporată, care poate fi folosit pentru toate tipurile de servicii turistice: cazare, masă, transport, agrement și tratamente balneare. Pachetul de servicii turistice plătite cu cardul de vacanță include obligatoriu cel puțin o noapte de cazare.

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.