Update your city break - București și o cazare de poveste în liziera Dunării

În mod evident, pentru cei care nu locuiesc în București, capitala României este un oraș ce trebuie neapărat vizitat și descoperit la pas. Are o istorie bogată, o cultură diversă și este un oraș al contrastelor, cu o varietate de atracții și activități pentru orice turist român sau din afara țării. Fie că ești pasionat de arhitectură, istorie, artă sau pur și simplu vrei să te bucuri de atmosfera locală, Bucureștiul te va surprinde la fiecare pas.

Printre atracțiile pe care trebuie neapărat să le treci pe listă atunci când îți organizezi un city break în București, se numără Palatul Parlamentului - a doua cea mai mare clădire administrativă din lume după Pentagon. Construit în perioada comunistă la ordinul lui Nicolae Ceaușescu, palatul este un simbol al megalomaniei și puterii absolute. În afară de Parlamentul României, aici se află și Muzeul Național de Artă Contemporană. Tururile ghidate sunt disponibile și oferă acces la unele dintre cele mai impresionante săli ale clădirii.

La o aruncătură de băț de Palatul Parlamentului se află și Centrul Vechi al Bucureștiului, locul perfect pentru a te plimba pe străzi pavate, admirând arhitectura veche și bucurându-te de o ofertă mare de restaurante, baruri și cafenele, ideale pentru a savura bucătăria locală, dar și de a experimenta viața de noapte a orașului.

Tot în apropiere se află și Grădina Cișmigiu, cel mai vechi și frumos parc din București, inaugurat în 1847. Acesta este un loc ideal pentru o plimbare relaxantă, cu alei umbrite, un lac pitoresc și numeroase monumente istorice. Parcul este frecventat de localnici și turiști deopotrivă, oferind un refugiu verde în mijlocul agitației urbane. 


Bineînțeles, un alt monument neapărat de vizitat este și Ateneul Român, una dintre cele mai frumoase clădiri din București, un adevărat simbol cultural al orașului. Acest monument impresionant găzduiește concerte ale Filarmonicii „George Enescu” și diverse evenimente culturale. Poți trece pe aici mai ales în weekend, când Calea Victoriei, „coloana vertebrală a orașului” este pietonală și au loc numeroase evenimente de toate felurile. 

Recomandat ar fi să dai o fugă și până în zona de nord a orașului, pentru a vedea unul dintre motivele pentru care Bucureștiului i se mai spunea și Micul Paris. Aici Inspirat de omologul său parizian, se află Arcul de Triumf din București. Acesta a fost construit pentru a comemora participarea României în Primul Război Mondial. Monumentul oferă o priveliște spectaculoasă zonei în care se află de pe platforma sa de observație.

În imediata apropiere se află și Parcul Herăstrău, cel mai mare parc din București. Aici poți închiria o barcă pe lac, te poți plimba pe alei frumos amenajate sau poți vizita Grădina Japoneză, un loc cu adevărat deosebit atunci când cireșii sunt în floare sau plini de fructe. Parte din Parcul Herăstrău este și Muzeul Satului, o oază de tradiție și cultură românească, situat pe malul lacului. Vizitatorii pot explora case tradiționale, biserici de lemn și alte structuri rurale aduse din toate regiunile țării, recreând viața satului românesc din secolele trecute.


Ca alternativă la cazările din oraș, poți alege să faci un drum de 50 de minute și să petreci câteva zile într-un peisaj idilic, al naturii pure, la Domeniul Greaca. Aici fiecare zi este o sărbătoare, pecetluită de semnătura unui loc contemporan rafinat și elegant, care asigură priveliști uimitoare peste explozia naturii până la orizont. 

Resortul Domeniul Greaca funcționează într-o locație superbă, dispusă pe un domeniu natural cu o suprafață de 12 hectare și se află la 7 km de liziera Dunării, în localitatea GREACA, din județul Giurgiu. Te poți bucura și de piscină, dar și de un restaurant care pune la dispoziția clienților bunătăți pregătite în bucătăria proprie a conacului din ingrediente eco, proaspete și de calitate. Domeniul Greaca este și una dintre locațiile partenere Up România. Asta înseamnă că un sejur aici poate fi plătit prin Cardul Up Vacanță, un instrument de plată rapid și sigur prin care angajații își refac forțele în concediu, business-ul angajatorului primește un suflu nou (cei care acordă primele de concediu pe cardul de vacanță beneficiază de deductibilitate fiscală și scutire de contribuții patronale și salariale în limita a 19.800 lei anual, pentru fiecare angajat cu contract individual de muncă).

Așadar, atunci când îți plănuiești city break-ul bucureștean cu ajutorul cardului Up Vacanță, ar fi recomandat să iei în considerare să te cazezi la Domeniul Greac, pentru a te bucura de tot ce are de oferit acest loc special, urmând ca apoi să-ți organizezi mici escapade pentru a vizita și descoperi tot ce are de oferit capitala României.


_____________________________________

Dezvoltat sub licenta Mastercard, Cardul Up Vacanță îți oferă posibilitatea să acorzi salariaților un concediu relaxant oriunde în România. Acesta este un instrument de plată în pas cu tendințele de cumpărare actuale, cu tehnologie contactless încorporată, care poate fi folosit pentru toate tipurile de servicii turistice: cazare, masă, transport, agrement și tratamente balneare. Pachetul de servicii turistice plătite cu cardul de vacanță include obligatoriu cel puțin o noapte de cazare.

Află mai multe despre locațiile partenere și beneficiile cardului de Up Vacanță. 

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.