Come with us at the movies! - „Prieteni imaginari”, un film inspirat de fiicele lui John Krasinski

Bilete la filmul „Prieteni imaginari” îți poți cumpăra inclusiv prin Cardul Up Cultură.

În urmă cu vreo 4 ani, într-o perioadă în care John Krasinski luase o pauză de la proiectele cinematografice în care era implicat, actorul devenit regizor s-a apucat să pună cap la cap un film pentru copii - „Prieteni imaginari” (bilete disponibile la Cinema City aici). Acesta a avut ca sursă de inspirație universul imaginar al fiicelor sale. Krasinski a povestit că era îndrăgostit și fascinat de lumea în care copiii lui evadau cu fiecare ocazie, fie că era vorba de un joc, atunci când desenau sau când se plictiseau. Era o lume în care adulții nu aveau acces.

Despre asta este întregul film creat și regizat de John Krasinski, iar sinopsis-ul sună astfel: O tânără pe nume Bea (Cailey Fleming) dobândește abilitatea de a vedea prietenii imaginari ai oamenilor, denumiți pe scurt IFs (imaginary friends), care au fost abandonați de copiii pe care i-au ajutat. Bea descoperă apoi că vecinul ei, Cal (Ryan Reynolds), cunoscut și ca Omul de la etaj, are aceeași abilitate. Împreună, ei pornesc în misiunea de a le găsi alte perechi prietenilor imaginari uitați de copiii care între timp s-au maturizat.

Să faci un film pentru copii e mai greu decât ar putea să pară, pentru că implică multă responsabilitate, iar pentru asta Krasinski a petrecut mult timp citind cercetări științifice despre prietenii imaginari și a încorporat în film fragmentele sale preferate. De exemplu, Krasinski a mai învățat că atunci când un copil își creează au prieten imaginar, o face adesea pentru a umple o nevoie sau un gol din viața lor. Dacă un copil este hărțuit, ar putea crea un IF uriaș pentru protecție sau pentru a-i oferi o îmbrățișare.

Documentarea și discuțiile pentru acest film l-au făcut pe Krasinski să dezvolte un univers complex în care, așa cum fiecare persoană de pe Pământ este unică, la fel și IF-urile sunt unice.

 

Pentru că John Krasinski i-a inclus pe copiii săi în procesul de creație, a ajuns să vorbească cu ei foarte deschis despre motivația pe care o are pentru acest proiect cinematografic, iar reacția lor a fost fenomenală și a ajuns să facă întregul film alături de ei. Ambii lor prieteni imaginari apar în film, ceea ce este cu adevărat special pentru Krasinski și familia sa.

Alături de Ryan Reynolds în „If” mai joacă și Steve Carell, Matt Damon, Jon Stewart, Emily Blunt, Maya Rudolph, Sam Rockwell, Sebastian Maniscalco, Christopher Meloni, Richard Jenkins, Awkwafina, Louis Gossett Jr. și Phoebe Waller-Bridge. Filmul se lansează pe marile ecrane de la Cinema City începând cu 31 mai.

 _______________________________

Dezvoltat sub licenta Mastercard, Cardul Up Cultură îți oferă posibilitatea să acorzi salariaților posibilitatea de a achiziționa bilete și abonamente la proiecții cinematografice, concerte, târguri și expoziții, festivaluri, piese de teatru, parcuri tematice (inclusiv cele destinate copiilor), acces la muzee și evenimente culturale, spectacole, cărți și manuale școlare, filme, albume muzicale. Acesta este un instrument de plată în pas cu tendințele de cumpărare actuale, cu tehnologie contactless încorporată, care poate fi folosit pentru toate tipurile de produse și servicii culturale preferate, inclusiv de la parteneri afiliați care acceptă plata online.

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.