Cool Stuff

Coldplay la București, 12-13 iunie 2024: facilități de transport și restricționare trafic rutier

Ne vedem la show?

Cu ocazia concertelor Coldplay programate pentru zilele de 12 și 13 iunie, Primăria Municipiului București, în colaborare cu TPBI (Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov) și STB (Societatea de Transport București), a anunțat, pe lângă facilitățile de transport special pentru a asigura accesul la eveniment într-un mod sustenabil și eficient, și restricționarea traficului rutier pe Bd. Pierre de Coubertin, între Str. Vatra Luminoasă și rondul de la intrarea în stadionul Arena Națională.

În vederea desfășurării fluide a evenimentului, traficul rutier va fi restricționat pe Bd. Pierre de Coubertin între Str. Vatra Luminoasă și rondul de la intrarea în stadionul Arena Națională. 


Începând cu ora 08:00 în zilele de 12 și 13 iunie 2024, liniile de transport 86, 87, 90, 104, 143 și 700 vor opera pe trasee modificate.

Linia 86 va funcționa pe traseul de bază între terminalul „Dridu" și intersectia Str. Vatra Luminoasã/Str. Tony Bulandra, apoi va urma un traseu modificat pe Str. Tony Bulandra, cu întoarcere în Depoul Vatra Luminoasă.

Linia 87 va circula între stația „Piața Romană” și intersectia Str. Vatra Luminoasă/Str. Tony Bulandra, apoi va urma un traseu modificat pe Str. Tony Bulandra, cu întoarcere în Depoul Vatra Luminoasă.

Linia 90 va funcționa pe traseul de bază între terminalul „Semănătoarea” și intersectia Str. Vatra Luminoasă/ Str. Tony Bulandra, apoi va urma un traseu modificat pe Str. Tony Bulandra, cu întoarcere în Depoul Vatra Luminoasă.

Linia 104 va funcționa pe traseul de bază între terminalul „Complex Comercial Pantelimon” și intersectia Sos. lancului/ Bd. Pierre de Coubertin, apoi va urma un traseu modificat în ambele sensuri pe Sos. lancului, Sos. Mihai Bravu, Bd. Decebal, apoi traseul actual.

Linia 143 va funcționa pe traseul de bază între terminalul „Bucur Obor” și intersectia Str. Baicului/ Sos. Pantelimon, apoi va urma un traseu modificat pe Sos. Pantelimon, Bd. Ferdinand, Bd. Gärii Obor, pâna la terminalul „Baicului” (linii 69, 85, 382), cu întoarcere pe Str. Baicului, Str. Paharnicul Turturea, Str. Dumitru Slugeru, apoi traseul actual.

Linia 700 va funcționa cu 6 autobuze electrice (4 vehicule din linia 335 și 2 vehicule din linia 368) de la Autobaza Floreasca.

Vă reamintim că în cele două zile de concert, 12 și 13 iunie, în intervalele orare 16:00-20:30 și 22:45-00:30, vor fi înființate două linii de transport și suplimentate alte două.

Accesul către și de la stadion se va face cu autobuze electrice, troleibuze cu autonomie și autobuze hibrid.

Linia 700 cu autobuze electrice va funcționa între Piața Unirii și Arena Națională, având un interval de succedare de aproximativ 10 minute, în ambele sensuri. ȋntre Piaţa Unirii şi Arena Naţională pe traseul: Piaţa Unirii, Bd. Unirii, Piaţa Alba Iulia, Bd. Decebal, Şos. Mihai Bravu, Str. Vatra Luminoasă, Bd. Pierre de Coubertin.

Ultima plecare de la Piața Unirii către Arena Națională va fi la ora 20:30, iar ultima plecare de la Arena Națională către Piața Unirii va fi la ora 00:30.

Linia 87 va fi deservită de troleibuze cu autonomie, cu un interval de circulație de aproximativ 10 minute, între Piața Romană și Arena Națională.

Linia 90 va beneficia de suplimentare cu troleibuze cu autonomie după amiază, având un interval de aproximativ 10 minute, între Semănătoarea și Arena Națională.


Liniile de noapte N1 și N10 vor fi dotate cu autobuze hibrid, funcționând în intervalul orar 22:30-00:30, la un interval de circulație de aproximativ 10 minute.

Întrucât se așteaptă un număr foarte mare de spectatori, organizatorii recomandă folosirea transportului public pentru a evita ambuteiajele. Nu vor fi amenajate locuri de parcare la stadion.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.