Cool Stuff

Headlinerii UNTOLD domină scena muzicii electronice - cine sunt cei mai populari și căutați artiști pe Spotify și social media

Care este preferatul tău?

În ultimii ani, muzica electronică a crescut considerabil în popularitate și este în prezent al doilea cel mai ascultat gen muzical pe platformele digitale. 

Dar scena muzicii electronice nu ar fi ceea ce este astăzi fără DJ-ii săi. De la adevărate legende precum David Guetta, Tiësto sau Daft Punk până la numele noi devin relevante în cultura dance, acești producători au reușit să ofere cele mai apreciate piese din indutria muzicii electronice.  

Echipa de la Spin Genie UK a făcut o analiză detaliată a numărului ascultătorilor lunari, căutărilor pe Google, articolelor de știri și urmăritorilor pe rețelele sociale pentru a determina care DJ domină în cultura dance.

Lista cuprinde nume de DJ/producători pe a căror muzică am dansat și noi la unul dintre cele mai mari festivaluri din lume, UNTOLD. 


La categoria „THE MOST DOMINATING MALE DJS WORLDWIDE”, DJ-ul și producătorul francez David Guetta se află pe primul loc, cu un scor de 9,66/10. 

Unul dintre cei mai respectați DJ ai lumii, headliner al festivalului UNTOLD ani la rând, Guetta este cunoscut pentru single-urile sale de succes, „Titanium”, piesă la care a colaborat cu Sia, a acumulat peste 1,6 miliarde de ascultări pe Spotify.


Guetta are peste 10,7 milioane de urmăritori pe Instagram, 6,1 milioane pe TikTok și 72,9 milioane de ascultători lunari pe Spotify. În plus, peste 17.000 de articole au fost scrise despre el, iar numele său a fost căutat de peste 8,9 milioane de ori în ultimul an.

Pe locul al doilea se află Marshmello, cu un scor de 9,55/10. Producătorul american a avut un succes imens pe parcursul carierei sale. Single-ul ”Happier”, a acumulat peste 2,1 miliarde de streamuri pe Spotify.

Marshmello are un număr impresionant de urmăritori pe rețelele sociale, cu peste 31,4 milioane de urmăritori pe Instagram, 24,6 milioane pe TikTok și 63 de milioane de ascultători pe Spotify. Aproape 7.000 de articole au fost scrise despre Marshmello, iar numele său a fost căutat de 6,1 milioane de ori pe Google în ultimul an.

Producătorul și DJ-ul brazilian Alok ocupă locul 3 în acest clasament, cu un scor de 9,49/10. Sngle-ul „Hear Me Now” are peste 755,7 milioane de ascultări pe Spotify.

Alok, care va ajunge la cea de-a 9-a ediție a festivalului UNTOLD, a adunat peste 28,7 milioane de urmăritori pe Instagram, 13,9 milioane pe TikTok și 32,5 milioane de ascultători/lunar pe Spotify. În plus, aproape 18.900 de articole au fost scrise despre el, iar numele său a fost căutat de peste 2,7 milioane de ori în ultimul an.


Compania Spin Genie UK a realizat și o categorie dedicată femeilor din industra muzicii electronice, „THE MOST DOMINATING FEMALE DJS WORLDWIDE”. 

În acest clasament Charlotte de Witte ocupă primul loc, cu un scor de 9,16. Ea are aproximativ 2,47 milioane de ascultători lunar pe Spotify, și peste 2,1 milioane de căutări anuale pe Google. 

Artista din Belgia este menționată în 1.093 de articole, iar pe rețelele sociale, are 3,1 milioane de urmăritori pe Instagram și peste 914.100 pe TikTok. De Witte este o figură cheie pe scena techno, recunoscută pentru sound-ul unic, care fascinează publicul din întreaga lume.


Peggy Gou ocupă locul al doilea, cu 11,97 milioane de ascultători/lunar pe Spotify. Pe rețelele sociale, are un număr 4,1 milioane de urmăritori pe Instagram, 28.100 de urmăritori pe TikTok. Peggy Gou este cunoscută pentru mix-ul de house și techno, combinat cu influențe din sound-ul corean. 

REZZ ocupă locul al treilea, cu peste 2,03 milioane de ascultători pe Spotify și peste jumătate de milion de căutări pe Google anual. Artista din Canada are și o acoperire mediatică mare, cu 1.467 de articole. Pe rețelele sociale, are 777.000 de urmăritori pe Instagram și 316.200 pe TikTok. 

DAVID GUETTA ESTE DJ-UL CU CEI MAI MULȚI ASCULTĂTORI PE SPOTIFY


DJ-ul cu cei mai mulți ascultători pe Spotify este David Guetta, care are peste 73 de milioane de ascultători. Francezul a acumulat aproape 28,5 miliarde de accesări pe platforma de streaming, iar piesele sale sunt ascultate de peste 16,4 milioane de ori zilnic. 

AVICII ESTE DJ-UL CEL MAI CĂUTAT PE GOOGLE

Avicii - 11,4 milioane de căutări pe Google. Avicii a acumulat peste 16,5 miliarde de streamuri pe Spotify, iar piesele suedezului sale sunt ascultate de peste 5,1 milioane în fiecare zi. 


DISCLOSURE SUNT CEI MAI MENȚIONAȚI DJ PE PLATFOMELE DE ȘTIRI

Cei mai menționați DJ pe platformele de știri sunt britanicii de la Disclosure, cu peste 149.424 de articole. Duo-ul, format din frații Howard și Guy Lawrence, a avut un succes uriaș de-a lungul carierei, colaborări cu cela mai mari nume din industria muzicală și apariții live la cele mai mari festivaluri din lume.


MARSHMELLO ESTE CEL MAI POPULAR DJ PE INSTAGRAM ȘI DE PE TIKTOK

DJ-ul cu cei mai mulți urmăritori pe Instagram este Marshmello, cu peste 31,4 milioane, americanul are și cei mai mulți urmăritori pe TikTok, peste 24,6 milioane. 


Pentru realizarea acestui studiu Spin Genie UK a utilizat site-uri precum ChartMasters și DJ Mag pentru a crea o listă a celor mai populari DJ bărbați și I Am Ghost Producer pentru femei, „Most Monthly Listeners on Spotify” de la ChartMasters pentru a aduna numărul de ascultători lunari pe Spotify pentru fiecare DJ, Google Keyword Planner pentru a aduna numărul de căutări pentru numele fiecărui DJ în ultimul an, Ahrefs pentru a afla numărul de articole cu titluri care menționează DJ-ul, Instagram și TikTok pentru a aduna numărul de urmăritori ai DJ-ilor pe ambele platforme.

Statisticile industriei muzicii electronice au fost preluate din raportul „Electronic Beats, Economic Treats”, iar statisticile de streaming au fost preluate de la Kworb.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.