Kiss Time Out

Eddie Murphy revine în rolul de polițist, de data asta pe Netflix - „Beverly Hills Cop: Axel F” are premiera pe 3 iulie! Fun facts despre soundtrack-ul filmului

Eddie Murphy revine în rolul lui Axel Foley.

Dacă ești fan al seriei „Beverly Hills Cop”, atunci nu rata cel mai recent film din serie; producția va avea premiera pe 3 iulie, pe Netflix.

Sinopsis:

Detectivul Axel Foley (Eddie Murphy) s-a întors la datorie în Beverly Hills. După ce viața fiicei lui este amenințată, ea (Taylour Paige) și Foley fac echipă cu un nou partener (Joseph Gordon-Levitt) și cu vechii amici Billy Rosewood (Judge Reinhold) și John Taggart (John Ashton) pentru a încinge spiritele și a dejuca o conspirație.


Te așteaptă o adevărată aventură vizuală, dar și multă distracție! Din distribuție mai fac parte actori celebri precum: Joseph Gordon-Levitt, Taylour Paige, Judge Reinhold, John Ashton, Paul Reiser, Bronson Pinchot și Kevin Bacon.


„New Attitude”: Lil Nas X și o coloană sonoră pentru un nou mileniu

Muzica din „Polițistul din Beverly Hills” are o întreagă istorie și dă tonul filmului. Eddie Murphy este încă uluit de succesul de care s-a bucurat coloana sonoră. 

„Știam că atât filmul, cât și muzica erau foarte apreciate, rar nu mă așteptam ca melodiile acelea să devină hituri”, a spus el. 


Tradiția muzicală continuă cu un nou set de piese vechi și noi pentru „Polițistul din Beverly Hills: Axel F.” Muzica este parte esențială a francizei BHC, mai ales când vine vorba de tema muzicală de succes „Axel F” a lui Harold Faltermeyer. 

În noul film, Lorne Balfe reinterpretează piesa clasică pentru noua coloană sonoră, iar artistul Lil Nas X, distins cu premiul Grammy și deținătorul mai multor discuri de platină, încorporează cu ingeniozitate tema muzicală în „Here We Go!”, noul lui cântec compus pentru acest film. 

Desigur, nu lipsesc nici piesele clasice din filmul original, printre care „The Heat is On” a lui Glenn Frey și „Neutron Dance” de la The Pointer Sisters, însă și melodii interpretate de Big Sean, Kelis, Mary J. Blige și mulți alții.


„Ceea ce am încercat să facem a fost să celebrăm trecutul, dar să aducem și o serie de artiști contemporani și, cumva, să creăm o punte între anii ’80 și zilele noastre. Faptul că am putut folosi «Axel F» în film a fost un dar minunat din partea lui Jerry. Eram ca un copil în magazinul de dulciuri. Apoi, pe lângă faptul că am putut folosi cântecul, mi s-a oferit și posibilitatea de a-l modifica și de a-l adapta pentru anul 2024, ceea ce a fost absolut minunat. Cred că l-am ascultat cam de 20.000 de ori în ultimii doi ani, de când lucrez la film și tot mă face să zâmbesc de fiecare dată când îl aud”, a spus regizorul Mark Molloy.


Întrebat despre „Axel F”, Lil Nas X a recunoscut că a auzit prima dată piesa când Peter Griffin, tatăl din „Family Guy”, l-a fredonat într-unul dintre episoadele serialului animat de succes.  Artistul a încorporat o parte din acea melodie în noul lui cântec „Here We Go!”, din care pot fi auzite frecvențe, pe întreg parcursul filmului. 

„Când am compus acest cântec eram într-un moment al carierei mele în care mă întrebam încotro îmi doresc să mă îndrept. Este o metaforă. Este despre o persoană care e ca un pilot de curse ce revine pe circuit și le spune tuturor să se dea la o parte din calea lui, pentru că e hotărât să meargă mai departe. Am adăugat tema muzicală «Axel F», iar rezultatul este minunat. A fost nevoie de 30 de versiuni diferite, dar a 31-a a fost cu noroc”, a continuat X.


Murphy, la rândul lui, este foarte bucuros de rezultat: „Îmi place foarte mult ce a făcut Lil Nas X. De cum am auzit cântecul, mi s-a părut excelent. Punct ochit, punct lovit! E un artist uriaș, foarte talentat, iar melodia aceea e nebunie curată. Îmi place cum a luat melodia originală, i-a dat un suflu nou și și-a adus propria contribuție.”

Fun facts despre muzica din film:

  • „Axel F”, tema muzicală a filmului, semnată de Harold Faltermeyer, a ajuns pe locul unu în topul US Billboard Hot Dance Club Play. Mai mult, a fost pe locul unu și în topurile din Irlanda și pe locul doi în cele din Belgia, Canada, Țările de Jos, Elveția, Marea Britanie și Germania de Vest.
  • Piesa pe care pur și simplu nu ți-o poți scoate din minte este atât de versatilă, încât au existat și multe coveruri care au ajuns hituri. Dintre acestea, versiunea personajului animat CGI suedez Crazy Frog a ajuns pe primul loc în topurile muzicale din Turcia, Noua Zeelandă, Australia și în cele mai multe țări din Europa în 2005. La 20 de ani după lansarea filmului, o nouă generație a fost și ea fascinată de Axel F.
  • Coloana sonoră originală a ajuns pe locul unu în topul albumelor US Billboard 200 în 22 iunie 1985. De asemenea, a câștigat premiul Grammy pentru cea mai bună coloană sonoră pentru producții audiovizuale.
  • Aceasta a inclus și hituri ce s-au clasat pe primele locuri în topul celor mai bune zece melodii pentru Glenn Frey („The Heat is On”) și The Pointer Sisters („Neutron Dance”).


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.