Kiss Music News

Interviu cu Randi - „Viața e afară, nu în telefon”

Randi a cântat în această dimineață noua sa piesă, „Spune tu”, la matinalul lui Sergiu și Andrei. Dacă tot ne-a vizitat, am stat de vorbă despre cariera sa și despre activitățile pe care le practică în timpul liber.

Randi a cântat în această dimineață noua sa piesă, „Spune tu”, la matinalul lui Sergiu și Andrei. Dacă tot ne-a vizitat, am stat de vorbă  despre cariera sa și despre activitățile pe care le practică în timpul liber.

Andrei, cum s-a născut pasiunea ta pentru muzica?
Pasiunea asta a descoperit-o mama mea, când aveam șase ani. Atunci am început să cânt la pian, iar la canto nu am ajuns foarte mult. Am făcut câteva lecții cu mama, apoi am făcut pian mult timp, până la 21 de ani.

Când ai cântat prima dată pe o scenă?

Cu vocea? Prin liceu am început să cânt, mergeam pe la niște concerte prin Pitești, dar nimic de anvergură.

Cum l-ai cunoscut pe Marius Moga?

Pe Marius Moga l-am cunoscut prin Smiley, noi fiind din Pitești, unde aveam o o trupă mai demult. Ei doi locuiau împreună atunci și într-o zi Marius s-a întors acasă, când eu eram cu Smiley și lucram la o piesă și așa am făcut cunoștință.

De ce Randi și nu Andrei Ropcea?

Nu am ales eu numele Randi, ideea a venit când a apărut Morandi. Apoi mi s-a părut firesc să îmi rămână mie „Randi”.

Ce se mai întâmplă cu proiectul Morandi? Când mai lansați o piesă?
Chiar în august ne pregătim să lansăm un single, iar pentru el avem deja filmat și un videoclip.

Ți-e dor de perioada în care aveai concerte cu Morandi în România?

Eu cânt în țară oricum, fie că se întâmplă cu Morandi sau nu... oricum sunt aceiași oameni. Noi  tot avem concerte în afară, deci nu îmi lipsește nimic. Cel mai recent concert a fost în Belarus.

Pe unde ai mai călătorit?
Cea mai recenta vacanță a fost în iarnă, în Thailanda, de atunci nu am mai fost pe nicăieri, doar pe la munte și pe la mare, dar în România.

Ce ți-a plăcut cel mai mult în Thailanda?

Tot! În Thailanda ador mâncarea, clima, plaja, oamenii... totul e cum trebuie!

Cât de importantă este atitudinea unui artist față de fanii săi, dar și față de presă?

Dacă nu ai un caracter frumos și nu te porți la fel cu lumea, în general, pierzi oamenii și lucrurile frumoase pe care ai putea să le atragi cu energie pozitivă. Nu cred că poți să te menții plăcut mult timp și să ai fani, dacă nu ești un om plăcut tu însuți.

Cum ți-ai imagina viața fără Social Media?

Cred că liniștită... la un moment dat trebuie să ieși din mediul asta și să faci și altceva. Momentan e  agitată și ușor sâcâitoare, pentru că în fiecare an apare câte o aplicație nouă. Eu nu am Snapchat și nici nu o să-l folosesc, vreau să merg împotriva curentului. Și-așa de-abia postez pe Instagram. De ce să stau să mă filmez aiurea? Nu sunt un om atât de interesant și mulți oameni se filmează făcând lucruri neinteresante. Nu vreau să mă închid în cușca mediului online. Viața e afară, nu în telefon!

Despre ce ți-ar plăcea să vorbeşti într-un interviu?

În ultima vreme sunt preocupat de alimentație, pentru că e esential si vital să știi ce trebuie să mănânci.

Ce element se regăsește cel mai des în meniul tău?

Mănânc humus și supă de linte destul de des. Am mai renunțat la orez în ultima perioadă. Oricum nu trece o zi fără salată sau fructe! Eu nu mănânc carne, doar pește, iar acela trebuie să fie pescuit.

Ce îți place să gătești?
Nu gătesc foarte mult, pentru că nu îmi place mâncarea gătită. Îmi fac salate destul de des, dar nu cred că se numește gătit dacă îți pui niște lapte de quinoa în castron și adaugi niște cereale. Am făcut pește la grătar săptămâna trecută, dar la chestii complicate nu mă bag.

Te-am văzut în noul videoclip, în postura de mire. Când te vedem și în realitate așa?
Habar n-am! Aceeași întrebare mi-o pun și eu, și părinții mei...

Ce carte ne-ai recomanda?
Eu citesc „Tao” acum, e o carte despre filosofie chinezească și include alimentație, sport și  sexualitate. Nu am terminat-o încă, dar îmi place foarte mult.

Ți-ar plăcea să fii jurat al unui concurs de talente?

Da, mi-ar plăcea mult, mai ales dacă ar fi ceva unde sunt copii, pentru că sunt interesat să descopăr talente. Pe de altă parte, stau destul de mult în studio și o să călătoresc din ce în ce mai mult și cu Morandi. În televiziune ar fi interesant, dar parcă m-ar ține pe loc.

Ce personaj de film te-a inspirat?
M-a inspirat Matthew McConaughey, în „Interstellar”.

Prin ce piesă ți-ai descrie personalitatea?

Trebuie să fie una cu două fețe, adica să fie și nostimă, și profundă... trebuie să fie o nebunie.

Care este cel mai important concert la care ai fost?
Cel mai important la care nu am fost ar fi Coldplay. Mi-a plăcut Robbie Williams, dar și Kwabs, pe care l-am văzut la Summer Well, anul trecut. Vreau să îl ascult și anul acesta la Untold. O să merg să o văd și pe Sia.

Ce sfat ai dori să le oferi celor care te ascultă?

Să vă lăsați telefoanele închise măcar jumătate de zi și să vă uitați în jurul vostru. Să priviți cerul! Oamenii sunt din ce în ce mai mult cu ochii în telefoane și nu mai socializează, nu se mai bucură de lucrurile simple, reale.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.