Ce noutăți poți vedea în acest weekend, în cadrul expozițiilor de la „Design Flags”

.Dacă nu ți-ai făcut planuri în acest weekend, te așteptăm la Qreator by IQOS, unde poți admira o serie de expoziții inedite.

Dacă nu ți-ai făcut planuri în acest weekend, te așteptăm la Qreator by IQOS, unde poți admira o serie de expoziții inedite, în cadrul ediției de anul acesta a Romanian Design Week. 

Ediția din acest an este una specială și își propune să scoată în evidență rolul esențial al designului în proiectarea unui viitor mai bun, într-o perioadă în care creativitatea a devenit mai importantă ca niciodată. Tema evenimentului este „schimbarea” – CHANGE 2.0, temă anunțată încă de la începutul anului și actualizată cu proiectele și inițiativele industriilor creative în perioada pandemiei.

Una dintre noutățile ediției RDW 2020 este Design Flags, o serie de șapte expoziții prezentate în premieră în România și găzduite în spațiul Qreator by IQOS, din București, care documentează evoluția designului din perspective culturale internaționale.

Publicul va putea admira postere stradale din Madrid, care explorează istoria orașului, afișe ale Asociației Designerilor Grafici Maghiari, dar și colecțiile finaliste ale concursului demarat de Comitetul Olimpic Ungar pentru uniformele sportivilor ce urmau să participe la Olimpiada de la Tokyo de anul acesta.  La acestea se adaugă expozițiile de design de produs Made in CZ / Found in RO, care includ obiecte fabricate în Cehoslovacia și atât de prezente în viața cotidiană românească înainte de Revoluție, sau Portugal Normal, o colecție de obiecte care au potențialul de a contura o estetică specifică culturii portugheze și care au intrat deja în memoria colectivă portugheză.

Future Food Formula – din 18 septembrie la Qreator

Future Food Formula este o instalație interactivă creată de Chloé Rutzerveld, food designer, în colaborare cu organizația Next Nature din Amsterdam, care ne permite să experimentăm agricultura viitorului. Instalația ne transpune în anul 2030, când avem libertatea de a ne crește propriile legume într-un mod personalizat. Suntem în bucătărie, unde avem acest dispozitiv hightech în care punem o sămânță, alegem o rețetă de creștere sau creăm noi una și mai apoi așteptăm ca leguma noastră personalizată să prindă viață.

Instalația propune mai mult decât un scenariu futurist, ea reprezintă un experiment educativ, în care publicul învață cum apa, lumina, pH-ul și alte variabile influențează culoarea, gustul, dimensiunea și valoarea nutritivă a legumelor. Scopul expoziției este de a deschide o discuție mai amplă despre cum putem folosi înțelept tehnologia viitorului pentru a crea o generație nouă de culturi cu trăsături unice, fără a fi modificate genetic, ci prin simpla împletire a naturii cu știința.

Live cu Adam Sketch & Ștefan Ghenciulescu – 18 septembrie la Qreator

Tot vineri, 18 septembrie, publicul va avea ocazia de a urmări un live de la Qreator, cu Adam Stech si moderatorul Stefan Ghenciulescu. În cadrul discuției vor fi atinse diferite subiecte despre  design, arhitectura, arta si lifestyle, așa că merită să stai cu ochii pe pagina Qreator!

Adam Stech este fondatorul OKOLO și activează în design, arhitectură, design vestimentar și arte grafice, în calitate de teoretician, jurnalist și curator. De asemenea, acesta este și editorul revistei de design din Praga, Dolce Vita, dar și colaborator pentru diverse publicații internaționale precum Wallpaper, Cool Hunting, Damn, A10, Mark și Frame.

Ștefan Ghenciulescu este arhitect, critic şi cercetător în domeniul arhitecturii şi urbanismului, redactor-şef al revistei Zeppelin, conferenţiar universitar în cadrul UAUIM. În 2006 a făcut parte din echipa care a reprezentat România la Bienala de Arhitectură de la Veneția. Este autorul cărții „Orașul Transparent. Limite și locuire în București”, precum și co-autorul mai multor altor cărți și expoziții.

„Design Flags” este un demers realizat alături de Ambasada Spaniei la București, Institutul Maghiar din București, Centrul Ceh, Designmuseum Danmark, CHART, Next Nature și KWY.studio.

Evenimentul va fi organizat ținând cont de distanțarea socială și de toate regulile si recomandările valabile la momentul respectiv.

Accesul pentru vizitarea expozițiilor este dedicat exclusiv persoanelor 18+.

 

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.