Se pare că și cele mai bogate vedete din Marea Britanie au avut probleme financiare pe timp de pandemie și au cerut ajutor din partea statului. Tabloidul The Sun a publicat recent o listă cu o serie de nume importante din Marea Britanie, care dețin averi de milioane de lire sterline și care nu s-au sfiit să ceară ajutor financiar din partea statului.
Printre numele importante de pe listă se numără și modelul Cara Delevingne. Aceasta a cerut bani pentru a plăti salariile a cinci angajați, care lucrează pentru compania familiei sale, Harvey White Properties, deși modelul deține o avere de 20 de milioane de lire sterline.
Și regizorul Guy Ritchie, care are o avere de peste 100 de milioane de lire sterline a cerut bani de la stat pentru a-și putea plăti angajații care se ocupau de pub-ul său, care nu a avut deloc încasări în pandemie.
O altă surpriză de pe listă este celebrul bucătar Jamie Oliver, care are o avere de 240 de milioane de lire sterline și a cerut din partea statului britanic un ajutor de 10.000 de lire, pentru a le plăti salariile bucătarilor care predau la școala sa de gastronomie.
Lista continuă cu James Blunt, care are o avere de 14 milioane de lire sterline și a cerut un ajutor în valoare de 25.000 de lire. Printre muzicieni se numără și Jade Thirlwall de la Little Mix, care a primit un ajutor de 10.000 de lire din partea statului britanic, pentru un restaurant pe care îl deține în South Shields, deși artista are o avere de 7.3 milioane de dolari.
Și în familia regală au existat probleme financiare. Soțul Pippei Middleton, James Matthews a primit finanțare de 10.000 de lire sterline. La fel și nepotul reginei, Peter Phillips, care a cerut ajutor pentru a-și pune pe picioare cele două afaceri pe care le deține.
Conform ziarului The Sun, orice organizație cu angajați din Marea Britanie poate aplica pentru ajutor din partea statului. Iar de curând, după cel de-al treilea lockdown, numărul persoanelor care au cerut susținere financiară a ajuns la 700.000.
Însă, celebritățile au fost aspru criticate pentru faptul că au apelat la această metodă, deoarece această măsura a fost adoptată de stat pentru a proteja micile afaceri și salariații, în timpul pandemiei, în special pe cei care nu au mai reușit să producă sau să vândă nimic în toată această perioadă.