Actrița a hotărât să pornească o campanie GoFundMe, alături de soțul ei, Ashton Kutcher, cu obiectivul de a strânge 30 de milioane de dolari pentru a-i ajuta pe refugiați.
Ea s-a născut în Ucraina, dar este în America din 1991 (de când avea 7-8 ani) și mărturisește cu sinceritate că modul în care poporul natal a acționat în fața Rusiei a făcut-o să simtă o mândrie pe care nu a mai simțit-o vreodată față de el.
„Devenise irelevant pentru mine faptul că m-am născut în Ucraina. Nu a contat, așa că am spus mereu că sunt rusoaică. Întotdeauna am spus „sunt din Rusia” dintr-o mulțime de motive. Unul dintre ele este legat de faptul că atunci când am ajuns în State, când spuneam oamenilor că sunt din Ucraina, ei mă întrebau - unde este Ucraina?
Apoi trebuia să le explic și să le arăt pe hartă. Însă totul s-a schimbat când Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie. Nu pot să exprim sau să explic ceea ce s-a întâmplat cu mine, dar dintr-o dată, sincer, am zis - Doamne, simt că au scos o parte din inima mea. A fost cel mai ciudat sentiment. Nu schimbă modul în care sunt ca persoană, doar adaugă un layer complet diferit”, spune actrița în cadrul unui interviu recent.
Parte din acest sentiment de mândrie vine și din faptul că are prieteni din Ucraina cu familii care au ales să rămână acolo. Dorm în buncăre noaptea, iar pe timp de zi se duc la muncă, explică Mila. „Nu sunt surprinsă plăcut, dar sunt uluită de acest grup de oameni. Luptă cu propriile lor arme făcute de ei. Este inspirațional.”
Kunis are aceeași părere și despre președintele ucrainean Volodymyr Zelensky, pe care l-a cunoscut înainte de pandemie. L-a întrebat de ce a ales „cel mai rău job” - acela de a fi un leader politic - după o carieră în entertainment. Așa cum povestește, întrebarea a dus la „o conversație superbă” în care Zelensky a zis că-și dorește să „inspire oamenii” și țara din care este.