6 artişti români care au adoptat copii

Ei au ales să ofere o șansă celor care au avut ghinion de neșansă.

De Ziua Copilului, e bine să ne amintim cine sunt unii dintre cei mai mărinimoși artiști din industria muzicală românească, care au oferit unor copii abandonați o a doua șansă. 

Horia Brenciu


Horia Brenciu și Alice Dumitrescu formează un cuplu încă din 1995. Soția cântărețului are două fete dintr-o altă căsnicie, iar împreună cu Horia încă o fetiță de 7 ani, Mina.

Însă, pe lângă cele trei fete, cuplul a adoptat un băiețel, pe nume Toma, în vârstă de 5 ani. Deși procesul adopției a durat trei ani, Horia Brenciu declara în 2019 că dorește să mai adopte încă un copil. 

Elena Cârstea 


Elena Cârstea locuiește în America împreună cu soțul ei, Glenn Muttart, și cele două fiice adoptate. Sanda și Adriana au fost înfiate de artistă pe vremea când Elena avea 35 de ani și nu putea face copii. Acum, cele două tinere fac parte din Armata Statelor Unice, iar cântăreața este foarte mândră de ele.

Dana Nălbaru


„Când am încheiat procesul de adopţie, puteam aştepta să ni se genereze un copil, dar noi am ales să ne ducem la lista copiilor greu adoptabili şi să găsim o fetiţă pe care nu o vrea nimeni.”, așa a ajuns India Roxana să fie adoptată de Dana Nălbaru și Dragoș Bucur. Potrivit declarațiilor actorului, se pare că familiile din România nu doresc să adopte copii de etnie rromă, așa că Dana și Dragoș au decis să ușureze procesul adopției și și-au dorit să aibă un copil nedorit de alții.

Luminița Anghel


Luminița Anghel a adoptat de-a lungul timpului doi copii, pe David și pe Măriuca. David Pușcaș are acum 26 de ani, însă din cauza anumitor neînțelegeri dintre el și mama lui adoptivă, cei doi nu mai sunt atât de apropiați. Măriuca a fost înfiată de către artistă în iarna anului 2009, însă câțiva ani mai târziu, mama biologică a fetiței a acuzat-o pe cântăreață că i-a furat copilul. În prezent, Luminița Anghel a renunțat la Măriuca și a rămas cu singurul ei fiu biologic, Filip.

Mihai Gruia


Ana are 10 ani și este fiica adoptativă a lui Mihai Gruia, fostul component al trupei Akcent. Întâmplarea face ca atunci când artistului i-a fost prezentată copila, i s-a spus că ceilalți copii o strigă Mowgli, poreclă pe care, întâmplător sau nu, și cântărețul o avea când era mic.

Mihai mai are o fetiță biologică, Natalia, care va împlinit în vara acestui an 8 ani.

Oana Sârbu


Oana și Robert Turcescu au adoptat un băiețel abandonat la naștere în 2010. Alex Stelian are în prezent 13 ani și locuiește cu mama lui după ce părinții adoptivi s-au despărțit.

Copilul înfiat de artistă face cursuri intensive de pian și muzică la Liceul George Enescu, cu toate astea, Oana Sârbu crede că Stelian nu va călca pe urmele mamei sale.

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.