Cele mai frumoase 10 peisaje montane din România

Un mic reminder că România are munți cu peisaje care-ți taie respirația.

România nu duce lipsă de peisaje montane superbe. Ele nu sunt în niciun caz doar 10 la număr, iar această listă cu siguranță nu prezintă nici măcar 1% din oferta foarte generoasă a munților Carpați, dar de undeva tot trebuie să începem. 

Așadar, iată câteva imagini care să te motiveze să te ridici de pe canapea și să te aventurezi prin munții României, pentru a vedea cu ochii tăi cât de surprinzătoare poate fi țara în care trăiești, dar pe care poate ai explorat-o prea puțin.

 

1. Cabana Caraiman, Bucegi

Cabana Caraiman este o cabană montană cu destinație turistică construită în anul 1937 la o altitudine de 2025 metri, în partea estică a platoului Bucegilor, la intrarea în Valea Jepilor. În momentul de față ea este închisă. 


2. Valea Rea, Stână lui Burnei - Masivul Făgăraș

Stâna lui Burnei este punctul de plecare pentru cei care vor să ajungă pe vârful Moldoveanu, cel mai înalt din țară - 2.544 m. 


3. Cabana Valea Sâmbetei, Munții Făgăraș

Cabana Valea Sâmbetei, situată pe Valea Sâmbetei, este un alt punct de plecare către vârful Moldoveanu.


4. Parcul Național Retezat, Tăul Țapului 

Lacul Tăul Țapului este un lac glaciar situat în Parcul Național Retezat din Munții Retezat, la o altitudine de 2130 m. Are o suprafață de 2,30 hectare și o adâncime maximă de șase metri. Este unul dintre lacurile greu accesibile din Parcul Național Retezat.



5. Piatra Singuratică, Hășmașul Mare 

Masivul Hășmașul Mare, Piatra Singuratică - Hășmașul Negru este o arie protejată de interes național. Este situată în județul Harghita, pe teritoriul administrativ al comunei Sândominic.


6. Cabana Mălăiești, Bucegi

Cabana Mălăiești, așezată pe o morenă a unei văi glaciare din Munții Bucegi, Valea Mălăiești, sub creasta zimțată a Padinei Crucii, străjuită de Bucșoiu la o altitudine de 1720 m, oferă adăpost turiștilor care vor să cunoască această zonă de pe versantul nordic al masivului.

Cu siguranță are una dintre cele mai frumoase priveliști din țară. 


7. Cabana Curmătura, Piatra Craiului

Situată în Masivul Piatra Craiului, sub curmătura dintre Piatra Mică și Vârful Turnul Pietrei Mari, cabana Curmătura servește drept loc de popas pentru drumeții care străbat potecile de pe Piatra Mică și creasta nordică a Pietrei Craiului. Este și o bază de plecare în turele alpine din această zonă. De asemenea, este și printre cele mai curate cabane montane din România. 


8. Cabana Postăvaru, Masivul Postăvaru

Cabana Postăvaru este cel mai vechi adăpost montan din acest masiv, având o vârstă de 139 de ani. 

Priveliștea de aici este absolut superbă, indiferent dacă este vară sau iarnă. 


9. Cabana Dochia, Masivul Ceahlău 

Cabana Dochia este situată în zona superioară a masivului Ceahlău, pe platou, între vârfurile Lespezi (1805 m) şi Bîtca Gheodon (1845 m). Are o poziţie dominantă, cu vizibilitate totală spre est, sud-est şi sud, şi este principala cabană a Munţilor Ceahlău, fiind singura bază de cazare la mare altitudine.


10. Amfiteatrul Transilvania, Bucegi

Situat pe 100 de hectare de colină în Munții Bucegi, acest restaurant rustic-șic cu camere, în clădirile unei ferme din secolul al XIX-lea, se află la 11 km de Muzeul Satului din Bran și de Castelul Bran din secolul al XIV-lea.


Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.